Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τα 2 μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, που δημοπρατούνται το επόμενο τρίμηνο.

Πότε θα φτάσει ο νέος σιδηρόδρομος στην Πάτρα; Ποιες δημοπρατήσεις απομένουν Οι 8 μεγαλύτερες εν εξελίξει δημοπρατήσεις υποδομών στην Ελλάδα  Τα μεγάλα έργα της χώρας, ως ο μεγάλος αιμοδότης του κατασκευαστικού κόσμου το τελευταίο διάστημα έχουν ακόμα πιο κρίσιμο ρόλο.
Το ρόλο της συμβολής στην επιστροφή στην ανάπτυξη και την σταθερότητα αλλά και την εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατεί στον κατασκευαστικό τομέα που έχει πληγεί όσο λίγοι αυτά τα χρόνια.
  Οι νέες μεγάλες δημοπρατήσεις έρχονται σε μία στιγμή που η ανάγκη για ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη. Οι 2 μεγάλες δημοπρατήσεις για τον σιδηρόδρομο που είναι μπροστά μας το επόμενο τρίμηνο:

1. Ολοκλήρωση αναβάθμισης ηλεκτροκίνησης σιδηροδρομικού τμήματος Πειραιάς-Αθήνα 28 εκ. ευρώ: Το έργο αυτό είναι η συνέχεια της διαλυμένης εργολαβίας που σταμάτησε το 2012. Χρονικά χρειάζεται ένα έτος περίπου για να αποκτήσει ηλεκτροκίνηση το σημαντικότερο ίσως τμήμα του προαστιακού σιδηρόδρομου εντός Αθήνας. Ημέρα δημοπράτησης 10 Φεβρουαρίου που ανέδειξε ανάδοχο την Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ
2. Σιδηροδρομικό έργο αναβάθμισης τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο 214 εκ. ευρώ: Είναι το προτελευταίο τμήμα για να φτάσει ο μοντέρνος σιδηρόδρομος στην πόλη της Πάτρας. Χρονικά απαιτούνται 3 έτη για την ολοκλήρωση που τοποθετείται το 2019. Θα απομένει το τμήμα Ρίο-Λιμάνι Πάτρας. Ημέρα δημοπράτησης 24 Μαρτίου. Προσωρινός ανάδοχος μέσα από μία διαδικασία θρίλερ είναι η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ.

Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"
Πηγή: ypodomes.com