Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κίνα: Εκτελέστηκαν οι τρεις δολοφόνοι, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κουνμίνγκ.

Κίνα: Εκτελέστηκαν οι τρεις που οργάνωσαν τη σφαγή στην Κουνμίνγκ  Τρεις άνδρες εκτελέστηκαν για την εμπλοκή τους στην επίθεση με μαχαίρια, το Μάρτιο, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κουνμίνγκ στη νότια Κίνα, όπου σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι.
  Οι Iskandar Ehet, Turgun Tohtunyaz και Hasayn Muhammad είχαν καταδικαστεί το Σεπτέμβριο για την εμπλοκή τους στην επίθεση, την οποία το Πεκίνο απέδωσε στους «αυτονομιστές» της μουσουλμανικής περιοχής Σιντζιάνγκ.
  Η σφαγή που σημειώθηκε την 1η Μαρτίου στον σιδηροδρομικό σταθμό Κουνμίνγκ της επαρχίας Γιουνάν, από πέντε δράστες οπλισμένους με μαχαίρια που προκάλεσαν τον τραυματισμό περισσοτέρων από 140 ανθρώπων, χαρακτηρίστηκε ως η «κινεζική 11η Σεπτεμβρίου» από κρατικά μέσα ενημέρωσης.
  Τέσσερις από τους δράστες έπεσαν νεκροί στο σημείο από πυρά της αστυνομίας, ενώ μια έγκυος γυναίκα συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια.
  Οι τρεις άνδρες που εκτελέστηκαν δεν έλαβαν μέρος στην επίθεση, ωστόσο συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή «διηύθυναν την τρομοκρατική οργάνωση η οποία σχεδίασε και διέπραξε την επίθεση».
  Τα 10 εκατομμύρια των Ουιγούρων, που είναι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι, αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνότητα της περιοχής Σιντζιάνγκ στη βορειοδυτική Κίνα, της οποίας ένα μέρος αντιτίθεται στην ηγεμονία του Πεκίνου.

Πηγή:newsbomb.gr