Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ρομά έκλεβαν μεταλλικά αντικείμενα από τον ΟΣΕ - 100.000€ υπολογίζεται η ζημία

Έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα το Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν πλήθος κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και φθορών ηλεκτρολογικού υλικού κατά μήκους του δικτύου του Ο.Σ.Ε. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ρομά εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι και ο τρίτος ηλικίας 30 ετών. Επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, διότι ο ένας εκ των συνεργών του ήταν γιος του.
Όπως εξακριβώθηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό σιάστημα από 8 έως 14 Σεπτέμβρη αφαίρεσαν συνολικά 100 μεταλλικές πόρτες από ερμάρια, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται από τις περιοχές του Σχηματαρίου, της Θήβας και των Βαγίων, προκαλώντας παράλληλα φθορές στο ηλεκτρολογικό υλικό του Οργανισμού.
Σημειώνεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στον Ο.Σ.Ε. από τις ανωτέρω κλοπές και φθορές, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

newsbomb