Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σιμόπουλος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί το 2018

Ο γγ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπολος επιμένει ότι το πρόβλημα του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι οι αρχαιότητες και η εμπλοκή του δήμου στο σταθμό της «Βενιζέλου»

Η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, θα παραδοθεί το 2018, επανέλαβε αρκετές φορές ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος,σε συνέντευξή του, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ONLINE.
Για τον κ. Σιμόπουλο, το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι οι αρχαιότητες και η εμπλοκή που έχει προκύψει με ευθύνη του δήμου, στο σταθμό «Βενιζέλου», που βρίσκεται στην κρίσιμη διαδρομή του έργου.

Το Μετρό, όπως είπε ο Γενικός, θα πιάσει το στόχο της παράδοσης το 2018, με την προσωρινή «εξαίρεση» της «Βενιζέλου», αφού «δε νοείται Μετρό χωρίς σταθμό στη Βενιζέλου».

Ο κ. Σιμόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου για το κατά πόσο ευθύνονται για τις καθυστερήσεις και οι απαλλοτριώσεις στο σταθμό «Βούλγαρη», είπε: «μπορεί να μικρύνει ο σταθμός, να περάσουμε από κάτω», δίχως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς εννοεί με αυτό το εναλλακτικό σχέδιο.

Όταν η δημοσιογράφος επέμεινε για το χρόνο παράδοσης της βασικής γραμμής, ο Γενικός επανέλαβε ότι θα δοθεί στο 2018, αν και όπως είπε, στο Υπουργείο, προτιμούν να κρατούν χαμηλούς τόνους επειδή «καήκαμε στο χυλό και φυσάμε και το γιαούρτι».

voria.gr