Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 3,5 χρόνια η λειτουργία της βασικής γραμμής


Στα τέλη του 2017 ή στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα είναι έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθυντής της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Θεσσαλονίκη Γιώργος Κωνσταντινίδης τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργό Κωνσταντίνο Π.Γκιουλέκα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Ιουλίου, στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Κ.Γκιουλέκας ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του έργου και τα νέα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν, αλλά και για τα εμπόδια που καθυστερούν την επίσπευση του έργου. Ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκε και το θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου όπου ο κ.Κωνσταντινίδης παρουσίασε στον βουλευτή την μελέτη της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» για τον επανασχεδιασμό του σταθμού ώστε να διατηρηθούν οι αρχαιότητες.

Ακόμη συζητήθηκε το πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή της Βούλγαρη, η ανάγκη απελευθέρωσης πολλών σημείων που σήμερα δημιουργούν τεράστια προβλήματα και οξύνουν περαιτέρω το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο έργο, αλλά και το θέμα της βοήθειας στις πληγείσες επιχειρήσεις λόγω των έργων κατασκευής του Μετρό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση του κ.Κωνσταντινίδη για συνεχή ενημέρωση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» για τις εξελίξεις του έργου προκειμένου να προλαμβάνονται και να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα προκύψουν.

ypodomes.com