Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Λίφτινγκ επείγοντος χρειάζεται ο επιβατικός σιδηροδρομικός σταθμός Θεσσαλονίκης

Άμεσα έργα παρέμβασης  είναι αναγκαία  να γίνουν  στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης ώστε η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει  σήμερα ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός  σταθμός των Βαλκανίων να αλλάξει πρόσωπο και οι επισκέπτες να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ευρωπαϊκό σταθμό και όχι σε σταθμό τριτοκοσμικής χώρας. Συγκεκριμένα, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις: 
Στον  φωτισμό της  κεντρικής αίθουσας,  που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος και ο φωτισμός της βραδινές ώρες γίνεται με προβολής.  160 λάμπες πρέπει να αντικατασταθούν.
Παρέμβαση στην  οροφή του κεντρικού σταθμού που με κάθε βροχή πλημμυρίζει η αίθουσα αναμονής  του σταθμού. Αυτή η εικόνα   με τους  κουβάδες  να συλλέγουν την βροχή πρέπει να σταματήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τις οροφές στις  αποβάθρες. Τα δάπεδα στις αποβάθρες έχουν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό. Αντικατάσταση υαλοπινάκων που είναι  σπασμένοι και ραγισμένοι στην αποβάθρα της 1ης γραμμής. Επίσης μικρές άλλες παρεμβάσεις  που μπορούν όμως να αλλάξουν σημαντικά την εικόνα του σταθμού.