Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο ΟΣΕ προχωρεί σε εκποίηση άχρηστων υλικών

Σημαντικά οικονομικά οφέλη προσδοκά να φέρει  στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος η εκποίηση παλιού άχρηστου υλικού που υπάρχει στο σιδηροδρομικό δίκτυο και το οποίο γίνεται συχνά στόχος κλεφτών. Το υλικό προς εκποίηση δεν αφόρα τροχαίο υλικό αλλά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στις σιδηροδρομικές γραμμές και αντικαταστάθηκαν λόγω παλαιότητας, όπως  Σιδηροτροχιές , διάφοροι Στρωτήρες ,Σχάρες κ.λπ. 
Τα οφέλη από την εκποίηση τέτοιον υλικών δεν είναι αμελητέα. Μόνο στην περιοχή του τμήματος γραμμής Έδεσσας η  Προϋπολογιζόμενη ποσότητας φτάνει περίπου  2.721.083 κιλών και προϋπολογιζόμενη αξία του σε 625.849 ευρώ περίπου. Με αυτές τις ενδεικτικές αναφορές μας γίνεται αντιληπτό πόσα  χρήματα μπορεί να εισπράξει  Οργανισμός Σιδηροδρόμων αξιοποιώντας το διάσπαρτο άχρηστο υλικό. 
                                    Εκποίηση παλιών Βαγονιών

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ΟΣΕ σύντομα θα ξεκινήσει πρόγραμμα καταγραφής του άχρηστου τροχαίου υλικού στην Μακεδονία και την Θράκη προκειμένου στην συνέχεια να προχωρήσει στην εκποίηση του.
 Πρέπει να σημειώσουμε ότι όσα από τα βαγόνια θα είναι σε καλή κατάσταση θα δοθούν σε εργολάβους μετά από διαγωνισμό  και αυτοί με την σειρά τους θα τα πουλήσουν στους πελάτες τους. Αυτά τα αναφέρουμε για τους φίλους εκείνους που ενδιαφέρονται για την απόκτηση βαγονιών ως μεμονωμένοι πελάτες.