Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η Ουγγαρία και η Σερβία σχεδιάζουν την ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής που ενώνει την Βουδαπέστη και το Βελιγράδι

Η είσοδος των κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά επιταχύνει τους σιδηροδρομικούς σχεδιασμούς των δυο χωρών

 Σε σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης της σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ της Βουδαπέστης και του Βελιγραδίου σχεδιάζουν οι δυο χώρες , ανέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας  Péter Szijjártó. «Ο στόχος είναι να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος ταξιδιού από το σημερινό 7 με 8 ώρες σε 3,5 ώρες « είπε ο κ. Péter Szijjártó.

 "Γνωρίζουμε ότι  όλο και περισσότερα Κινέζικα   εμπορεύματα φθάνουν στην Ευρώπη. Η Ουγγαρία βρίσκεται στην οδό διέλευσης και πρέπει να χρησιμοποιήσει την στρατηγική της θέση. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Κίνα μεταφέρει τα προϊόντα της στην Ευρώπη από τη θάλασσα, κυρίως  μέσω του λιμανιού του Πειραιά. Από εκεί, τα εμπορεύματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη Δυτική Ευρώπη μέσω Ουγγαρίας με τη χρήση της σιδηροδρομικής γραμμής." Υπογράμμισε ο κ. Szijjártó
 Όπως ανέφερε ο Σέρβος ομόλογός του, σχεδιάζουν να συνδέσουν τις δύο πόλεις, με σιδηροδρομική γραμμή διπλής κατεύθυνσης ηλεκτροδοτούμενη που τα τρένα θα αναπτύσσουν ταχύτητες 160 χιλιομέτρων την ώρα.