Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το μετρό στο Μιλάνο αναζητά «σπόνσορες» για να γίνει πιο μοντέρνο

Πιο «ελκυστικές» στάσεις, με πιο μοντέρνο σχεδιασμό, με την βοήθεια ιδιωτών χορηγών: είναι αυτή η στρατηγική που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κεντροαριστερή δημοτική αρχή της ιταλικής συμπρωτεύουσας, μετά από το «ελεύθερο» του δημάρχου Τζουλιάνο Πιζαπία.
Οι σπόνσορες θα έχουν το δικαίωμα να συνδέουν το όνομά τους με γνωστούς σταθμούς του μετρό του Μιλάνου, όπως, για παράδειγμα, την πλατεία Ντουόμο. Σε αντάλλαγμα, θα πρέπει να συμβάλουν στο κόστος των εργασιών ανάπλασης των εν λόγω σταθμών.
«Δεν είναι λογικό να θεωρούμε ότι τα δημόσια μέσα μεταφοράς, στο εξής, θα μπορούν να βασίζονται μόνον στα εισιτήρια που πληρώνουν οι πολίτες. Χρειάζονται ισχυρές όσο και σταθερές εναλλακτικές πηγές εσόδων», δηλώνει ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Πιερφραντσέσκο Μαράν.
Μέρος των κεντροαριστερών δυνάμεων που στηρίζουν τον δήμαρχο Πιζαπία εκφράζουν, όμως, σοβαρές επιφυλάξεις για τυχόν «αλλοίωση της ταυτότητας της πόλης», ενώ οι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς ζητούν να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα που θα προκύψουν για την αναβάθμιση των σταθμών που βρίσκονται σε συνοικίες πέραν του κέντρου της πόλης.
Προς το παρόν πάντως οι υπεύθυνοι του δήμου του Μιλάνου φαίνονται αποφασισμένοι να υλοποιήσουν το σχέδιο. Όπως δηλώνουν στον ιταλικό Τύπο ότι το παράδειγμα της Μαδρίτης αποδεικνύει ότι αν κανείς χειριστεί τις ιδιωτικές χορηγίες με έξυπνο τρόπο μπορεί να βελτιώσει το λειτουργικό και το αισθητικό επίπεδο των υπηρεσιών του μετρό.

newsbomb.gr