Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αεροδρόμιο στη Βόρεια Πελοπόννησο και σιδηρόδρομο θέλει η ΔΗΜΑΡ

"Σε λίγες μέρες τελειώνει και ο Αύγουστος και αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι η Πελοπόννησος δεν ωφελήθηκε, όσο έπρεπε και όσο ήταν δυνατόν από το λεγόμενο success story του τουρισμού μας για το 2013". Αυτό σημειώνει η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) Πελοποννήσου για τον τουριστικό τομέα στην Περιφέρειά μας.

Κι επικρίνει την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, εκτιμώντας ότι "η αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου, είναι φανερό ότι απέτυχε να οργανώσει και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες της".
Η ΔΗΜΑΡ Πελοποννήσου διαπιστώνει ότι "η αύξηση του τουρισμού αφορά λίγες μόνον περιοχές της χώρας, ενώ ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι tour operators και οι επιχειρηματίες των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και αλυσίδων και ότι η όποια αύξηση των εισπράξεων από τον τουρισμό δεν διαχέεται όπως πρέπει στην κοινωνία". 
Παρατηρεί πως "τα περισσότερα τουριστικά μέρη της Πελοποννήσου βρίσκονται και κατά την περίοδο αυτή σε κρίση και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε απόγνωση, διότι δεν βλέπουν προοπτική".
Θεωρεί ότι "η Πελοπόννησος είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού" και προσθέτει: "Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν δράσεις που θα συνδέσουν τον τουρισμό με την τοπική πρωτογενή παραγωγή. Η προώθηση των εξαιρετικών προϊόντων της περιοχής μας μέσω των τουριστικών επιχειρήσεων είναι βέβαιο ότι θα ωφελήσει και τους παραγωγούς μας, αλλά και τους τουριστικούς επιχειρηματίες και απασχολουμένους. Είναι ανάγκη η σωστή οργάνωση της τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας για το επόμενο έτος, μέσω στοχευμένων δράσεων και συμμετοχής σε επιλεγμένες τουριστικές εκθέσεις για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας. Η εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου και η έλλειψη αεροδρομίου στη Βόρειο Πελοπόννησο καθιστούν δυσχερή την έλευση τουριστών στην περιοχή μας. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να πιέσουν για να μπορεί ο επισκέπτης να έρχεται όλο το χρόνο με ασφάλεια και με χαμηλό κόστος. Θεωρούμε ότι πρέπει να καταπολεμηθούν και στην Πελοπόννησο φαινόμενα μαύρης και αδήλωτης εργασίας, φοροδιαφυγής και οι λίγοι επιχειρηματίες του τουρισμού που προσφέρουν υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας πρέπει να απομονωθούν".