Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο Πούτιν στόχευε τον Σαββίδη;

..Παρά τις δηλώσεις πάντως του Ρώσου Προέδρου οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ πριν από 15 ημέρες ο εκπρόσωπος των ρωσικών σιδηροδρόμων βρέθηκε στην Αθήνα για να εκφράσει με επίσημο τρόπο το ρωσικό ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.



Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν για τις επενδύσεις που πραγματοποιούν Ρώσοι επιχειρηματίες στη χώρα μας.
Στόχος του Βλ. Πούτιν φαίνεται πως ήταν ο ομογενής επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος παλαιότερα υπήρξε βουλευτής του κόμματος του Ρώσου Προέδρου ωστόσο οι σχέσεις των δύο δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο.
Ο κ. Πούτιν επέλεξε το Ροστόφ, γενέτειρα του κ. Σαββίδη για να κάνει τις δηλώσεις αυτές. "Πρέπει να ερευνήσουμε γιατί επενδυτές δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό μολονότι έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν και εδώ. Δεν ξέρω αν παρίστανται εδώ εκείνοι που επενδύουν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό", είπε ο Ρώσος Πρόεδρος και πρόσθεσε:
"Μεταξύ άλλων, με έκπληξη ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση έγινε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας αλλά, ξέρουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια ώρα, αν ένας επενδυτής διαλέγει τέτοια χώρα εμφανώς προβληματική για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε από την περιφέρεια του Ροστόφ γεννάται το ερώτημα γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό. Μήπως η ρίζα του προβλήματος είναι αυτό που οι επιχειρηματίες ονομάζουν ως συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;"
Παρά τις δηλώσεις πάντως του Ρώσου Προέδρου οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ πριν από 15 ημέρες ο εκπρόσωπος των ρωσικών σιδηροδρόμων βρέθηκε στην Αθήνα για να εκφράσει με επίσημο τρόπο το ρωσικό ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

MEGA