Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ευρωασιατική συνεργασία για τις σιδηροδρομικές μεταφορές


Την δημιουργία ενός κοινού νομικού καθεστώτος στις σιδηροδρομικές μεταφορές  σε Ασία  και Ευρώπη υπέγραψαν 37 χώρες στην σύνοδο υπουργών που πραγματοποιήθηκε στο  Genève.

Αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον OTIF, OSJD και της Διεθνούς Επιτροπής Σιδηροδρομικών Μεταφορών για την ανάπτυξη ενός κοινού δελτίου αποστολής, δήλωσαν οι υπουργοί «περαιτέρω βήματα που πρέπει να ληφθούν για να διευκολυνθεί η σύναψη των ευρω-ασιατικών συμβάσεων των σιδηροδρομικών μεταφορών».
Οι φορείς, ενώσεις και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη κλήθηκαν να συνεργαστούν στην ανάπτυξη του GTC Ευρασία, η οποία υποστηρίζεται από την Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη.
Υπογράφοντες: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Καζακστάν, Κιργιστάν, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μακεδονία, τη Μάλτα, τη Μολδαβία, τη Μογγολία , Ολλανδία, Πακιστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν.