Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση με τον κ. Κ. Χατζηδάκη είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία σιδηροδρομικών



Τις θέσεις των σιδηροδρομικών ανέπτυξαν σε συνάντηση τους  με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη  η διοίκηση της ΠΟΣ . Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣ αναφέρει:
 "Σε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τον ΥΜΕ κ. Χατζηδάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σταθόπουλου, οι Σιδηροδρομικοί κατέθεσαν τις θέσεις τους για:
Ενιαίο, Σύγχρονο, Δημόσιο και Ποιοτικό Σιδηρόδρομο.

Στρατηγικές συμμαχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όχι ιδιωτικοποίησή της.
Απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που οδηγεί σε απόσχιση από τον ΟΣΕ της δραστηριότητας συντήρησης τροχαίου υλικού χωρίς μελέτη βιωσιμότητας, οργανόγραμμα προσωπικού, συμβάσεις έργου κ.λ.π., με κίνδυνο την απώλεια θέσεων εργασίας – απολύσεις.
Την υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα παίρνει υπόψη την ιδιαιτερότητα της κυκλωματικής εργασίας και των περικοπών πλέον του 40% που έχουν υποστεί οι Σιδηροδρομικοί τα τρία τελευταία χρόνια.
Πιστοποίηση των Σιδηροδρομικών στη σιδηροδρομική ειδικότητα που υπηρετούν.
Την επαναφορά στο Σιδηρόδρομο των συναδέλφων μας που μετατάχθησαν σε άλλους φορείς και σήμερα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

          Ο Υπουργός απάντησε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της συντήρησης τροχαίου υλικού είναι μνημονιακές υποχρεώσεις της Κυβέρνησης.
     Δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας της νέας Εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού (επιχειρησιακό σχέδιο, οργανόγραμμα, συμβάσεις έργου κ.λ.π.), ρυθμίζοντας εργασιακές εκκρεμότητες ή προβλήματα που τυχόν προκύψουν σε σχέση με την απασχόληση όλου του προσωπικού που θα μεταφερθεί στη νέα εταιρεία, με νομοθετική ρύθμιση.
     Θα προχωρήσει άμεσα στην πιστοποίηση των Σιδηροδρομικών.
Για τα θέματα της πιστοποίησης, της μελέτης βιωσιμότητας της νέας εταιρείας, της εκπόνησης πλήρους επιχειρησιακού σχεδίου και της επίλυσης των εργασιακών θεμάτων που τυχόν προκύψουν, ο Υπουργός πρότεινε να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα του ΥΜΕ, των εμπλεκόμενων εταιρειών και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Π.Ο.Σ.
     Αποδέχθηκε τις ιδιαιτερότητες της εργασίας των Σιδηροδρομικών, παραπέμποντας  τα οικονομικά ζητήματα στη γενικότερη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών.
                  Η Διοίκηση της Π.Ο.Σ. εκτιμώντας τις απαντήσεις και την εξέλιξη των θεμάτων, θα αποφασίσει τις επόμενες δράσεις της.
         Στο μεταξύ οι Σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουν να ενημερώνουν το επιβατικό κοινό που είναι ο φυσικός μας εργοδότης για την αναγκαιότητα στη χώρα μας ενός Σύγχρονου, Ενιαίου, Δημόσιου Σιδηρόδρομου όπως σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες".
       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.