Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Μάκη Βορίδη

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη και της αντιπροσωπίας της Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών. Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο έθεσαν το καυτό θέμα της εργασιακής εφεδρείας καθώς και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Σ.Σ.Ε.
Οι σιδηροδρομικοί ανέλυσαν στον κ. Βορίδη τις επιπτώσεις που θα έχουν στην εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου  η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και ιδιαίτερα στην τεχνικό κλάδο.  Ο κ. Υπουργός όπως πληροφορηθήκαμε άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα των εργαζομένων και έδειξε ότι δεν είχε την σωστή ενημέρωση ως προς τις συνέπειες εφαρμογής του καθεστώτος  της εργασιακής εφεδρείας στο μεταφορικό έργο του σιδηροδρόμου και υποσχέθηκε να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί το θέμα αυτό.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι διοικήσεις  του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν γνώση των προβλημάτων που θα δημιουργούσε η εργασιακή εφεδρεία η είχαν  μείνει στο σλόγκαν ορισμένων συμβούλων τους ότι ο ΟΣΕ μπορεί να λειτουργεί και με λιγότερους εργαζόμενους και τα τρένα να λειτουργούν άψογα. Είναι ένα θέμα που χρειάζεται απάντηση
Για την ΣΣΕ ο κ. Βορίδης ζήτησε να γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων και να υπογραφεί η νέα ΣΣΕ.