Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Τους κλείδωσαν μέσα στον προαστιακό

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Νικόλα
Απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και εξοργιστικά γεγονότα έμελλε να ζήσουν δεκάδες πολίτες που προτίμησαν να πάρουν σήμερα τον προαστιακό. Λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων του προαστιακού, πολίτες εγκλωβίστηκαν πάνω από μισή ώρα μέσα στο σταθμό της Παλλήνης.

Ναι καλά διαβάσατε... Κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν τον κόσμο σαν ποντίκια μέσα σε ένα σταθμό. Αυτό είναι ένα ακόμα συμβάν που αποδεικνύει την υπολειτουργία ενός κρατικού φορέα, των μέσων μεταφοράς.
Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών είχε κηρύξει προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 17.00.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο zougla.gr η Μ.Ι. «Ενώ έληξε η στάση εργασίας των μέσων μεταφοράς ξεκίνησα μια διαδρομή για τη δουλεία μου, αρχικά επιβιβάστηκα στον ηλεκτρικό. Κατέβηκα στη στάση Νερατζιώτισσα ώστε να πάρω τον προαστιακό».
Όλα πήγαιναν καλά, έως ότου κατέβηκε στο σταθμό της Παλλήνης. Εκεί για κάποιους εργαζόμενους η στάση εργασίας δεν είχε λήξει στις 17.00 αφού, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, οι πόρτες στον σταθμό ήταν κλειδωμένες.

«Δεν φανταζόμουν τι με περιμένει στο σταθμό του προαστιακού: η πόρτα της εξόδου ήταν κλειστή , ένα πλήθος κόσμου είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σταθμό, δεν μπορούσαμε να βγούμε και μας είχε πιάσει πανικός» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσα τηλεφωνήματα και να έγιναν τόσο στην αστυνομία όσο και στους αρμόδιους του προαστιακού ώστε να ανοίξουν πόρτες και ο κόσμος να μπορέσει να απελευθερωθεί έπεσαν στο κενό.
«Μετά από ένα μισάωρο η πόρτα άνοιξε αυτόματα . Κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε να έρθει , να μας βοηθήσει» τονίζει εκνευρισμένη η Μ.Ι.
zougla.gr