Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ:  ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε. Τ.Ε.Ε. και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.ά.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Συντονιστικό συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και κατέληξε επιγραμματικά ότι, η «νέα» διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει και επιταχύνει τα εφιαλτικά για το λαό μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και της Τρόϊκας, δείχνοντας ιδιαίτερο «ζήλο» στη συρρίκνωση και διάλυση κοινωφελών φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, στις απολύσεις–εφεδρεία χιλιάδων εργαζομένων και στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Μάλιστα με πρόσφατη εγκύκλιο εκβιάζουν συναδέλφους να δηλώσουν όλη την προϋπηρεσία τους, ώστε να βγάλουν όσο γίνεται περισσότερους στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία !! Παράλληλα προετοιμάζουν το έδαφος για το δεύτερο στάδιο που θα στείλει μέχρι τέλος του χρόνου στην εφεδρεία- απόλυση χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους με πρώτους αυτούς των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αλλά και όλους όσους εργάζονται σε φορείς και υπηρεσίες που καταργούνται και όσους δεν ολοκληρωθεί η συγχώνευσή τους μέχρι τέλη Νοεμβρίου.

ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!
ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΤΟΥΣ
Το Συντονιστικό συνεχίζει και οργανώνει τη δράση του και πιο συγκεκριμένα :
• Δεν συμπληρώνει κανένας τις Υπεύθυνες δηλώσεις για την προϋπηρεσία.
• Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει το συνδικάτο του ΙΓΜΕ την Δευτέρα 21/11 και τη συγκέντρωση 12.30 στο υπ. Ανάπτυξης(Μεσογείων 119).
• Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που συμμετέχουμε στο Συντονιστικό θα πραγματοποιήσουμε Απεργιακή κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ οπότε θα προχωρήσουμε από το πρωϊ σε καταλήψεις και «μπλοκάρισμα» των Διευθύνσεων προσωπικού, προκειμένου να μην στείλουν τις πρώτες λίστες προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας-απόλυσης. Στις 1 μμ. θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ(κάτω πλατεία).
• Ανάλογο «μπλοκάρισμα» των Διευθύνσεων προσωπικού και των γραφείων των Διοικήσεων θα γίνει και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, τελευταία προθεσμία για την αποστολή των κατάπτυστων λιστών εφεδρείας – απόλυσης συναδέλφων.
• Με ευθύνη του Συντονιστικού θα οργανωθεί Επιτροπή Αγώνα Εφέδρων-Απολυμένων με στόχο να μην διώξουν κανένα από τη δουλειά του.
• Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία άλλων δημόσιων υπηρεσιών και φορέων να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τα τριτοβάθμια όργανα την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας στις 24/11.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Φορέα και Υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
• Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο
• Να σταματήσει η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια !