Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κρίσιμες συζητήσεις Βενιζέλου με στελέχη της γερμανικής πολυεθνικής μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου

Αποζημίωση 220 εκατ. ευρώ θέλει το δημόσιο από την Siemens
Όπως λέει στο protothema.gr νομικός που μετείχε στο εγχείρημα η αποζημίωση αφορά καθαρά την ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και όχι για παράδειγμα η ζημία που υπέστησαν ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ ή λόγω του C4I. Ο ίδιος νομικός επισημαίνει ότι «ο ΟΤΕ , ο ΟΣΕ μπορούν ανεξάρτητα να κινηθούν νομικά όπως νομίζουν οι διοικήσεις τους..

Το ποσό των 220 εκατομμυρίων ευρω θα επιδιώξει να εισπράξει -όπως όλα δείχνουν- το ελληνικό δημόσιο από την γερμανική εταιρία Siemens στο πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας που έχουν οι δυο πλευρές.
Η αρχική αυτή συμφωνία επετεύχθη, όπως πληροφορείται το protothema.gr από γερμανικές πηγές, ήδη εδώ και 2-3 μήνες από τον τέως υπουργό και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάρη Παμπούκη και πολυπληθή ομάδα νομικών. Ο κ. Παμπούκης είχε λάβει σχετική εντολή από τον τέως πρωθυπουργού να φέρει εις πέρας την συγκεκριμένη δουλειά (ανεξάρτητα από το δημόσια αξίωμα του).
Η γερμανική διοίκηση στο Μόναχο έχει ήδη συμφωνήσει στο ποσό οπότε τώρα στόχος του υπουργού Οικονομικών (και έγκριτου νομικού) Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι να οριστικοποιηθούν κρίσιμες λεπτομέρειες και να υπογράφει η τελική
συμφωνία. Όπως λέει στο protothema.gr νομικός που μετείχε στο εγχείρημα η αποζημίωση αφορά καθαρά την ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και όχι για παράδειγμα η ζημία που υπέστησαν ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ ή λόγω του C4I.
Ο ίδιος νομικός επισημαίνει ότι «ο ΟΤΕ , ο ΟΣΕ μπορούν ανεξάρτητα να κινηθούν νομικά όπως νομίζουν οι διοικήσεις τους. Η συμφωνία κράτους- Siemens αφορά καθαρά την ζημία που υπέστη το δημόσιο και όχι εταιρίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του δημοσίου. Η υπόθεση πάντως είναι σχεδόν κλεισμένη» υποστηρίζει ο ίδιος νομικός.
protothema.gr