Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αλιεύοντας από το διαδίκτυο μικρές ειδήσεις για τον ΟΣΕ.

 ..Η επόμενη «γενιά» των 15 νέων κέντρων κινείται κυρίως προς τα δυτικά και τα νότια, με σημεία αναφοράς τον Βοτανικό και τον Πειραιά, αλλά και μεγάλους οδικούς άξονες, όπως ο Κηφισός και η Πειραιώς. Σε εκκρεμότητα είναι οι προγραμματισμοί για τα εμπορικά κέντρα στο πάλαι ποτέ «Μινιόν», στο κεντρικό συγκρότημα του ΟΣΕ στο σταθμό Λαρίσης, στο τέρμα της γραμμής του Ηλεκτρικού στον Πειραιά και του ΟΛΠ στην θέση «Παλατάκι». Τρία έχουν χωροθετηθεί σε πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά, το Γαλάτσι και το Ολυμπιακό Χωριό. .

 ..Δεν έχουν αφήσει οργανισμό του δημοσίου που να μην τον… λεηλατούν οι διάφορες συμμορίες που δρουν σε όλη τη χώρα, έχοντας στόχο τον χαλκό από τα καλώδια! Μετά τον ΟΣΕ και την ΔΕΗ, ήρθε και η σειρά του ΟΤΕ να στοχοποιηθεί από τέτοιου είδους σπείρες, αλλά μάλλον δεν τους έφερε… τύχη! Στους Σοφάδες Καρδίτσας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας που έκαναν περιπολίες στην εθνική οδό Καρδίτσας -Λαμίας – Αθηνών, σταμάτησαν για έλεγχο στο ύψος της περιοχής των Γεφυριών ένα ύποπτο φορτηγό στο οποίο επέβαιναν τρεις τσιγγάνοι. Στην καρότσα βρήκαν 1.500 μέτρα καλώδιο κι έτσι τους προσήγαγαν στο τοπικό τμήμα..

 ..Με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών που αποτελούνταν από τους Αντιπροέδρους κ. κ. Δημ. Καραμπινά και Βασ. Τσίνα και τα στελέχη του Σ.ΘΕ.Β. κ.κ. Ελ. Καματέρη και Γ. Παπακανάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις νέες αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στο Δήμο στα πλαίσια του Καλλικράτη και σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και την οικονομική δραστηριότητα και επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας του Δήμου με τους επιχειρηματικούς φορείς της περιοχής, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων και δυσλειτουργιών.  Συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν ευρύτερα την ανάπτυξη της περιοχής. Κοινή ήταν η διαπίστωση οτι εξελίξεις, όπως η ματαίωση των Μεσογειακών Αγώνων, οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας ή οι περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ επιδεινώνουν τις συνέπειες της ευρύτερης οικονομικής κρίσης και λειτουργούν ανασταλτικά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.

 Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης με τους Προέδρους του Ομίλου ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο την Τρίτη στα γραφεία του Οργανισμού.Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα των εργαζομένων στον ΟΣΕ αλλά και τοπικών φορέων, της επαναλειτουργίας του τμήματος Πύργου-Πάτρας καθώς μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη εν γένει της περιοχής.Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι η έλλειψη δρομολογίων στην γραμμή Πύργου-Πάτρας είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και πως σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς ζητούν την επαναλειτουργία της γραμμής με νέα δρομολόγια που να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό από τον Πύργο, την Αμαλιάδα και τις πόλεις του Ηλειακού κάμπου προς την Πάτρα, κάτι το οποίο δεν απαιτεί επιπλέον προσωπικό αλλά ορθότερη διαχείριση του ήδη υπάρχοντος."