Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σε κινητοποίηση οι κάτοικοι της Φλώρινας για την επαναλειτουργία του τρένου.


Ημέρα δράσης για τους κατοίκους της ακριτικής Φλώρινας έχει οριστεί η σημερινή λόγω της διακοπής της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νομού με την Θεσσαλονίκη. Όπως είναι γνωστό πριν από δέκα μέρες με απόφαση της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα πλαίσια της εξυγίανσης του σιδηροδρόμου διέκοψε τα δρομολόγια των τρένων από και προς Φλώρινα και την σύνδεση της με την Θεσσαλονίκη.
Σήμερα οι κάτοικοι της Φλώρινας εκτός των άλλων κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν, θα εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την διακοπή των δρομολογίων των τρένων με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πολης στις 6 το απόγευμα. Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα συμμετάσχει με αντιπροσωπεία του ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος ο οποίος εδώ και μήνες πρωτοστατεί σε κινήσεις διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος του σιδηροδρόμου στην Δυτική Μακεδονία.
Την Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θέτοντας το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής της Φλώρινας. Στη σύσκεψη, εκτός από τον περιφερειάρχη θα συμμετέχουν επίσης δήμαρχοι των Δήμων της Φλώρινας, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.