Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Σύσκεψη στη Μεσσηνία για το μέλλον του σιδηροδρόμου

Ομόφωνα ζητούν να ''παγώσει'' η απόφαση για την κατάργηση των δρομολογίων που έχει αποφασιστεί να ισχύσει από 1/1/2011 κατ' αρχήν και για ένα μήνα.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα μετά από ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Μεσσηνίας για το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος, αντιπροσωπεία του Δήμου Μεσσήνης, η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Ε. του ΤΕΕ Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Περιφερειακοί, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι και όλοι οι εργαζόμενοι σιδηροδρομικών της Μεσσηνίας.Στην σύσκεψη εκφράστηκε η αντίθεση όλων στις αποφάσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για κατάργηση των δρομολογίων σημειώνοντας ότι ''θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση, εκτός των άλλων, απαξιώνει και το σύνολο των υποδομών του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο, για τις οποίες πρόσφατα δαπανήθηκαν 70 εκατ. € για την ανακαίνισή τους''.
Ομόφωνα ζητούν να ''παγώσει'' η απόφαση για την κατάργηση των δρομολογίων που έχει αποφασιστεί να ισχύσει από 1/1/2011 κατ' αρχήν και για ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό να συνεχιστούν κανονικά τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και να ξεκινήσει διάλογος του Υπουργείου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους φορείς της Πελοποννήσου, με στόχο την εξεύρεση αποδεκτής λύσης που θα προβλέπει τόσο τον εκσυγχρονισμό των προαστιακών γραμμών και παράλληλα την οικονομική συμμετοχή των φορέων. Να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων μετάταξης των εργαζομένων στον ΟΣΕ που λήγει την Τρίτη 28/12/2010 και να δοθεί τουλάχιστον ισόχρονη παράταση και να ολοκληρωθεί άμεσα η επισκευή - ανακατασκευή της γραμμής μέχρι το σταθμό της Καλαμάτας.Διεκδικούν να μην χαθεί ο σιδηρόδρομος από τη Μεσσηνία κι όλη την Πελοπόννησο και ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα αυτά.
«Ημερησία»