Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση σε άρθρο της εφημερίδας «Ημερησίας» της κ. Φαίης Καραβίτη

Η κυρία Καραβίτη λέει πολλά σωστά πράγματα, πολλές και καλές διαπιστώσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν καταλήγει στο να βρει μία λύση. Έχει δίκιο πως το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έπραξε αυτό που έπρεπε. Για ποιο όμως συνδικαλιστικό κίνημα μιλάει; Αυτό που είναι καπελωμένο από τους συνδικαλιστές των κυβερνητικών κομμάτων; Εάν ψάξει όμως προσεκτικότερα η κυρία Καραβίτη θα μπορέσει να βρει στο συνδικαλιστικό κίνημα και τις μειοψηφίες που δρουν μέσα σε αυτό.
Στο σιδηρόδρομο (γιατί γι’ αυτόν μπορώ να μιλήσω εκ της θέσεώς μου) από το 1990, με μελέτες συγκοινωνιολόγων και καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (π.χ. του καθηγητή Σαρηγιάννη και όχι μόνο), δινόταν η προοπτική ενός δικτύου σύγχρονου – οικονομικού – εφάμιλλου των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων (η συγκεκριμένη μελέτη είναι ακόμα επίκαιρη και φυσικά στη διάθεση της κυρίας Καραβίτη για περαιτέρω μελέτη). Το 1990 την πρόβαλλε μόνο ο «Ριζοσπάστης» και η «Αυγή». Δυστυχώς όμως, καμία άλλη εφημερίδα ή μέσο δεν αναφέρθηκε στην εν λόγω μελέτη μέχρι και σήμερα. Μεσολάβησαν αρκετές παρεμβάσεις αριστερών επιστημόνων αλλά και συνδικαλιστών τις οποίες το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα δεν υιοθέτησε (και αυτές είναι επίκαιρες και φυσικά – σε κάθε περίπτωση – στην διάθεση της κυρίας Καραβίτη). Δεν πρέπει η σεβαστή δημοσιογράφος να ψάξει και να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι αναφορικά με το σιδηρόδρομο, για να υλοποιηθούν 4 βασικά έργα για την λειτουργία του, δηλαδή :
1. Διπλή γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη
2. Ηλεκτροκίνηση
3. Εμπορευματικό κέντρο Θριασίου
4. Προαστιακός σιδηρόδρομος
και να είναι έτοιμα μέχρι το 2004, ενώ διατέθηκαν 10 δισεκατομμύρια ευρώ κανένα έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί; Οι πολιτικοί μου προϊστάμενοι (Μαντέλης – Βερελής – Λιάπης κλπ) και οι διευθύνοντες σύμβουλοι, που οι ίδιοι διόριζαν, εγκαλούνται από τη Βουλή των Ελλήνων για σωρείες παρανομιών. Ενάμιση χρόνο μετά, και παρόλη την ομολογία του κυρίου Μαντέλη για την «χορηγία» (βλέπετε έτσι το λένε τώρα) των 200.000 γερμανικών μάρκων, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας κανένα πόρισμα και φυσικά κανένας δεν έχει πάει ΦΥΛΑΚΗ.
Μήπως τελικά λέτε την μισή αλήθεια αξιότιμη κυρία Καραβίτη;
Σουρμελής Κων/νος
Τεχνίτης Συντήρησης Γραμμών
Μέλος Διοίκησης της ΠΟΣ

Υ.Γ. Εάν το κράτος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, διόριζαν στο δημόσιο προκειμένου να φτιάξουν τον κομματικό τους στρατό, σήμερα ο δημοσιογράφος που λέει την μισή αλήθεια, έχει γίνει ο ιδιωτικός στρατός του αφεντικού του. Μήπως τελικά αυτό είναι πιο επικίνδυνο;