Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση για την επέτειο της ανατίναξης της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου. Σημαντική η συνεισφορά των σιδηροδρομικών στην επιτυχία της ανατίναξης.

Με ιδιαίτερες αναφορές στην ενότητα για να ξεπεραστεί η κρίση τιμήθηκε στο Γοργοπόταμο η ημέρα της εθνικής αντίστασης και τα 68 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας. Οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων έκαναν λόγο στις ομιλίες τους για ανεκπλήρωτα οράματα καλώντας την κυβέρνηση να σταθεί πλάι τους ενώ θεωρούν αναγκαίο «οι στιγμές της ενότητας που εκπέμπει ο Γοργοπόταμος να γίνουν κτήμα και στις νέες γενιές», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το ψήφισμά τους. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ανατίναξης και γέφυρας του Γοργοπόταμου σημειώνοντας ότι ήταν στρατηγικό πλήγμα στις δράσεις του άξονα. Στο συμβολισμό της ενότητας και της αποφασιστικότητας των αντάρτικων τμημάτων και των Άγγλων σαμποτέρ έκανε ιδιαίτερη αναφορά, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενώ στα πατριωτικά μηνύματα που εκπέμπει η ανατίναξη της γέφυρας έκανε αναφορά, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Θανάσης Γιαννόπουλος ζητώντας να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε μικρά ή μεγάλα προβλήματα για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων της πατρίδας. Η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Τόνια Αντωνίου στο σύντομο χαιρετισμό της χαρακτήρισε φάρο για όλες τις επόμενες γενιές το συμβολισμό του Γοργοπόταμου και σημείωσε πως τα μηνύματα του Γοργοπόταμου είναι πολύ περισσότερο επίκαιρα τώρα από κάθε άλλη φορά. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν οι ομιλίες και από τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων αλλά και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι τα μηνύματα από τις εκδηλώσεις για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου και τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης « δεν θα θυσιαστούν στις επιταγές της τρόικας και του μνημονίου» .
ΑΠΕ
«Σ.Ν» Δεν πρέπει να ξεχνάμε την συμβολή των σιδηροδρομικών τόσο κατά την περίοδο της κατοχής όσο και κατά την ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, οι όποιοι πρόσφεραν τα μέγιστα στην απελευθέρωση της πατρίδας. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της ανατίναξης της γέφυρας η βοήθεια των σιδηροδρομικών ήταν καθοριστική για την επιτυχία της αποστολής των αντιστασιακών δυνάμεων.