Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Την άποψη του εκφράζει με επιστολή του στα «Σ.Ν» ο προϊστάμενος αμαξοστοιχιών κ Ανδρέας Φανάρας και αναφέρεται σε θέμα που αναρτήσαμε.


Ο κ. Φανάρας γράφει: « Παίρνοντας αφορμή από το τελευταίο δημοσίευμά σου που αφορά τον τίτλο
Συνέβη και αυτό. Προϊστάμενος έκοψε πρόστιμο σε γιο σιδηροδρομικού!! θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια και επισημάνσεις σχετικά με το θέμα, οφείλοντας να σου πω ότι δεν γνωρίζω τίποτε για το συγκεκριμένο περιστατικό (πρόσωπα , ημερ-νία , αμαξ-χία κλπ).
1ον) Σε πρώτη φάση δεν είναι ο προϊστάμενος αυτός που εκδίδει εισιτήρια και συνεπώς πρόστιμο. Για να φτάσει το θέμα στον προϊστάμενο της αμαξ-χίας, θα πρέπει να έχει προηγηθεί "ζήτημα" που δεν λύνεται μεταξύ επιβάτη και συνοδού. Τότε λοιπόν το "ζήτημα" αναλαμβάνει να το λύσει ο προϊστάμενος της αμαξ-χίας δίδοντας την ανάλογη εντολή στον συνοδό.
2ον) Ο τίτλος " Συνέβη κι αυτό " δεν σου λέει κάτι από μόνο του Χρήστο; Πρόκειται λοιπό για ένα επεισόδιο πολύ σπάνιο και το οποίο δικαίως σου φαίνεται περίεργο και πρωτοφανές. Άρα δεν μιλάμε για ένα σύνηθες γεγονός πάνω στα τρένα. Εκτός βέβαια και αν πιστεύεις ότι οι ταξιδεύοντες συνάδελφοι σιδηροδρομικοί και οι οικογένειές τους είναι πάντα τυπικοί  και έχουν μαζί τους ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ τα δικαιολογητικά τους. Επειδή λοιπόν τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ φορές συμβαίνει να ταξιδεύουν χωρίς υπηρ. ταυτότητα ή άλλα απαραίτητα για το ταξίδι χαρτιά (κάρτες Intercity κλπ), θα έπρεπε να μιλάμε για σύνηθη επεισόδια πάνω στο τρένο και δε θα εκπλισσόσουν για το συγκεκριμένο γεγονός που έλαβε χώρα. Άρα φίλε Χρήστο οι συνάδελφοι της κίνησης και ανεκτικοί είναι αλλά και τη δέουσα κατανόηση δείχνουν σε ζητήματα μη τυπικών συναδέλφων.
3ον) Ο προαναφερόμενος συνάδελφος -προϊστάμενος- όπως αναφέρεις, ούτε για έλλειψη εμπειρίας μπορεί να κατηγορηθεί (ο νεώτερος προϊστάμενος έχει υπηρεσία 22 χρόνια ) για να είναι "ψαρωμένος" και να δικαιολογηθεί η πράξη του. Συνεπώς κάτι άλλο θα έγινε. Μήπως ο κος φοιτητής δεν είχε την αρμόζουσα συμπεριφορά και προκάλεσε με την συνήθη υπεροπτική στάση που έχουν κάποια κακομαθημένα καμάρια μας; Από πείρα λοιπόν μετά από 28 συναπτά έτη πάνω στα τρένα σε πληροφορώ αγαπητέ Χρήστο ότι στατιστικά (ανεπισήμως βέβαια) οι πιο δύστροποι επιβάτες είναι οι φοιτητές και μετά οι συνάδελφοι μας οι οποίοι θεωρούν το τρένο ιδιοκτησία τους μεταφέροντας
και στα παιδιά τους την ανάλογη νοοτροπία ενώ θάπρεπε να είναι παραδείγματα επιβατών προστατεύοντας το κύρος και την αξιοπρέπεια των σιδηροδρομικών γονιών τους. Πάμπολλες φορές Χρήστο έγινα μάρτυρας επεισοδίων μεταξύ παιδιών συναδέλφων και υπαλλήλων αλλά ακόμη και μεταξύ των ιδίων των συναδέλφων και υπαλλήλων. Είναι λυπηρό βέβαια να αναφέρομαι σε τέτοια παραδείγματα αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να γράφεται και να λέγεται πάντα όλη η αλήθεια και όχι μόνο αυτά που προκαλούν εντυπώσεις. Με αυτά που σου γράφω υπερασπιζόμενος κατά κάποιο τρόπο το προσωπικό κίνησης, δεν προτίθεμαι να τους εκθειάσω όλους. Και φυσικά υπάρχουν υπάλληλοι λιγότερο ευγενικοί από τους άλλους ή λιγότερο υπομονετικοί. Παντού υπάρχουν αυτοί, σε κάθε κλάδο, σε κάθε κοινωνία, σε κάθε γωνιά του κόσμου, είτε υπάλληλοι είναι ,είτε επιχειρηματίες είτε εργάτες είτε φοιτητές.
4ον) Σε ότι αφορά την πρότασή σου για διερεύνηση από την ΤΡΑΙΝOSE για το σχετικό θέμα τι να πω; Δεν λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν μου να τίθεται θέμα που στο κάτω κάτω ο ένας υπάλληλος ήταν απλά τυπικός και έκανε τη δουλειά του για την οποία πληρώνεται και ο άλλος επιβάτης - παιδί συνάδελφου αλλά παράτυπος και ΙΣΩΣ προκλητικός και εριστικός. Πάντως Χρήστο αν νομίζεις ότι παρ' όλα αυτά πρέπει να κινηθεί διαδικασία έρευνας από την ΤΡΑΙΝOSE ,προχώρα το. Το πολύ- πολύ να πάρει και καμμιά εύφημο μνεία ο προϊστάμενος και καμιά επίπληξη ο συνάδελφος.
5ον) Επειδή Χρήστο το blog το έχεις φτάσει σε ένα σημείο με πάρα πολλούς αναγνώστες (σιδηροδρομικούς και μη) θα πρότεινα (αν φυσικά δέχεσαι προτάσεις ) λιγότερη ειρωνεία στα άρθρα σου (Έκτος και αν ο προϊστάμενος θεώρησε ότι η μείωση των ελλειμμάτων του ΟΣΕ μπορεί να επιτευχτεί με πρόστιμα στους επιβάτες και δει παιδιών σιδηροδρομικών, κρίνοντας τα με τα δικά του μισθολογικά μέτρα…). Τέλος θα θελα να σου επαναλάβω ότι ο λόγος που αποφάσισα να σου γράψω είναι ότι θεωρώ εσένα και το blog σου και σοβαρούς και φιλικά προσκείμενους αλλά και πάντα καλοπροαίρετους. Επίσης σου επαναλαμβάνω ότι καμμία σχέση προσωπικά δεν έχω με το επεισόδιο και ό,τι γνωρίζω το γνωρίζω από το άρθρο των "σιδηροδρομικών νέων". Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και να' σαι πάντα καλά για να μας ενημερώνεις για τα σιδηροδρομικά τεκταινόμενα».
Φανάρας Ανδρέας
προϊστάμενος αμαξ-χιών.