Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΡΙΤΣΩΝΑΣ.


Άνδρας που φέρεται ότι έμενε στο κέντρο στη Ριτσώνα ταξίδεψε με τρένο στη Θεσσαλονίκη - Λανθασμένο χειρισμό καταγγέλλει ο πρόεδρος των αστυνομικών
Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε ένας αλλοδαπός που φέρεται να φιλοξενούνταν στη δομή της Ριτσώνας, που έχει τεθεί σε καραντίνα, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου.


Αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα στην περιοχή του ΙΚΕΑ το βράδυ της Πέμπτης και τα έγγραφα που τους προσκόμισε ανέφεραν πως ο άνδρας διέμενε στο κέντρο ενώ όπως είπε πήρε το τρένο δύο μέρες πριν για να δει κάποιους γνωστούς του στη Θεσσαλονίκη.
Μαζί με τον άνδρα βρέθηκε και ένας άλλος αλλοδαπός ενώ τους βεβαιώθηκε και πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.
Παράλληλα όπως αναφέρει o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης τους ζήτησαν να γράψουν σε ένα χαρτί το σταθερό τηλέφωνο της οικείας που θα διαμείνουν και να περιμένουν συστάσεις από τον ΕΟΔΥ για το τι πρέπει να κάνουν, δεδομένου ότι ο ένας άνδρας ήρθε πιθανότατα σε επαφή με κρούσματα, αν η αναφορά της φιλοξενίας του στη Ριτσώνα αληθεύει. Παράλληλα ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν τα άτομα αυτά τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών, καθώς τις απαραίτητες συστάσεις δίνει ο ΕΟΔΥ.
Ο κ. Τσαϊρίδης χτυπάει καμπανάκι για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο εν μέσω πανδημίας. «Οι αστυνομικοί αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι. Μπορεί τελικά το περιστατικό αυτό να μην αποδειχθεί κάτι σημαντικό, αλλά οι συνάδελφοι αστυνομικοί είναι κάθε μέρα εκτεθειμένοι σε μεγάλο κίνδυνο και για αυτό χρειάζεται προσεκτική διαχείριση όλων των περιστατικών. Αφού ο αλλοδαπός δήλωσε ότι έρχεται από το Κέντρο στη Ριτσώνα όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, κανονικά θα έπρεπε να έρθει επί τόπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κάτι που δεν έγινε», συμπλήρωσε ο ίδιος.


Πηγή:voria.gr