Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ρεσάλτο εργαζομένων στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη.

Αιφνιδιαστική κατάληψη, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη από προσωπικό του ΟΣΕ είναι η αιτία που ακινητοποίησε σήμερα το πρωί τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια.

Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Επίσης σημείωσε πως οι μηχανοδηγοί και συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους, ωστόσο κανένα τρένο δεν μπόρεσε να φύγει από τον σταθμό του Ρέντη. «Η υπηρεσία θα κάνει ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας» πρόσθεσε.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε: «Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα».

«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο Ρέντη», «μια οργανωμένη πλειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο προαστιακός. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα» επισήμανε ο κ. Καραμανλής.
Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, μίλησε ο ίδιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ για να κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη.
Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σήμερα το πρωί υπήρξε ενημέρωση από τον ΟΣΕ πως δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την κυκλοφορία στον ελληνικό σιδηρόδρομο λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Πάνος Παρασκευόπουλος, οι εργαζόμενοι καλύπτονται για τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία από τα σωματεία τους, τα οποία και συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Υποστήριξε μάλιστα ότι από την προηγούμενη Παρασκευή ο ίδιος είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και τη Διεύθυνση Κίνησης Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της 18ης Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται πάντως πως με χθεσινή ανακοίνωσή της (Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωνε το επιβατικό κοινό ότι «όλες οι αμαξοστοιχίες της θα κινηθούν κανονικά την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου», ενώ σήμερα, στις 06:30, γνωστοποίησε πως οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι. «Λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα-Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός» ανέφερε η πρωινή ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

zougla.gr