Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Σε έρευνα: Σημαντικότερο έργο για τους Θεσσαλονικείς το Μετρό.

Δείτε όλη την έρευνα της Κάπα Research για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλοινίκη


Η έρευνα που διενήργησε η Κάπα Research στον Νοµό Θεσσαλονίκης δεν είχε εκπλήξεις ως προς την ανάδειξη του σηµαντικότερου έργου. Το 96% κατέταξε το µετρό Θεσσαλονίκης στην πρώτη θέση, ωστόσο µόνο το 38% δηλώνει πολύ ή αρκετά αισιόδοξο για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ το 31% δεν είναι καθόλου αισιόδοξο.
Μεγαλύτερη αισιοδοξία εκφράζουν για την επέκταση του αεροδροµίου «Μακεδονία» (56%). Στη δεύτερη θέση κατατάσσουν τον εκσυγχρονισµό του δικτύου του ΟΣΕ στην πόλη, το λιµάνι και την ευρύτερη περιοχή. Ακολουθούν η επέκταση του αεροδροµίου, η ανάπλαση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» και η δηµιουργία µητροπολιτικού πάρκου, η αναβάθµιση των εγκαταστάσεων της ∆ΕΘ, η επέκταση του 6ου προβλήτα στο λιµάνι της Θεσσαλονίκης και η ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώµατος στη δυτική είσοδο της πόλης, σε χώρο του ΟΣΕ στο λιµάνι.

Κληθέντες να ιεραρχήσουν τα έργα ως προς δύο δυνητικά οφέλη για το µέλλον, οι ερωτηθέντες έδωσαν την πρωτιά στο µετρό µε 37% όσον αφορά την ενίσχυση στον τουρισµό, µε δεύτερο έργο την επέκταση του αεροδροµίου (32%), ενώ ως προς τη βελτίωση της εικόνας της πόλης περισσότερα οφέλη εντοπίζουν στην αναβάθµιση των εγκαταστάσεων της ∆ΕΘ (40%), µε δεύτερο το µετρό (34%). Και οι κάτοικοι του Νοµού Θεσσαλονίκης, πάντως, εκφράζουν έντονο βαθµό δυσαρέσκειας για την εικόνα της περιοχής τους, καθώς σε ποσοστό 75% δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιηµένοι.



ethnos.gr