Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ρωσία: Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών σε σιδηροδρομικό επειδή πέταξε κάδο με σκουπίδια σε φρουρό της Εθνικής φρουράς σε διαδήλωση.

Το δικαστήριο Μεσάνσκι της Μόσχας επέβαλε στο Γιεβγκένι Κοβαλένκο ο οποίος συμμετείχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 27ης Αυγούστου ποινή φυλάκισης 3,5 ετών επειδή πέταξε κάδο με σκουπίδια σε φρουρό της Εθνικής φρουράς.
 Ο ηλικίας 48 ετών Κοβαλένκο εργάζονταν ως φύλακας σιδηροδρομικής γραμμής στα περίχωρα της Μόσχας και συντηρούσε την ηλικίας 70 ετών μητέρα του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Κοβαλένκο κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων της 27ης Αυγούστου έσπρωξε έναν φρουρό της Εθνικής φρουράς και έριξε κάδο με σκουπίδια εναντίον ενός άλλου.

Ο ίδιος ο Κοβαλένκο κατά την απολογία του είπε ότι «οι ενέργειες μου υπαγορεύθηκαν από την αυθαιρεσία, όταν μπροστά στα μάτια μου άρχισαν να χτυπούν τον κόσμο»

Με τις κατηγορίες ότι επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών έχουν συλληφθεί 15 άτομα τα οποία συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 27ης Αυγούστου

Χθες η Ανακριτική Επιτροπή, αθώωσε πέντε από τους διαδηλωτές που έιχαν συλληφθεί ενώ αποφάσισε δύο διαδηλωτές, ο Γιεκγόρ Ζούκοφ και Σεργκέι Φόμιν, να τεθούν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Χθες επίσης επιβλήθηκαν οι πρώτες ποινές φυλάκισης σε άλλους δύο διαδηλωτές. Συγκεκριμένα ο Ντανιήλ Μπεγκλέτς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ο Ιβάν Παντκαπάγιεφ σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sigmalive.com