Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Παναγιώτης Θεοχάρης Δ.Σ ΟΣΕ: Μετά το σιδηροδρομικό πάρκο Λάρισας στον σχεδιασμό μας είναι τα Τέμπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Θεοχάρης μιλώντας στα εγκαίνια του ανακαινισμένου σιδηροδρομικού πάρκου Λάρισας  είπε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσω μια πραγματικά πρωτότυπη προσπάθεια.

Μια προσπάθεια που έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο με το Μikel και βέβαια τη δική μας συμπαράσταση.
Ουσιαστικά εδώ υπάρχει ένα παράδειγμα του τρόπου που μπορεί να υπάρξει συνολική ανάπλαση σε χώρους που παλιότερα ήταν προβληματικοί και παρατημένοι. Παράλληλα όμως διαμορφώνεται ένα νέο πείραμα, που επιτρέπει τη συνύπαρξη ενός ιστορικού χώρου μαζί με λειτουργίες της πόλης.

Εδώ πραγματικά έχουμε μια καταπληκτική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό ευχαριστούμε την εταιρεία Mikel. Είναι ένα πρωτοποριακό πείραμα για όλη τη χώρα. Ιστορικό σιδηροδρομικό υλικό και χώρος αναψυχής για όλους τους πολίτες και τους επιβάτες. Ο Σιδηρόδρομος είναι πολιτισμός και ιστορία και τώρα παντρεύεται το σύγχρονο με το ιστορικό. Αν λάβουμε υπόψη μας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια από τις πιο σημαντικές σιδηροδρομικές περιοχές, καταλαβαίνετε πως αυτός ο πλούτος είναι σημαντικός και σπουδαίο πως μπορεί να το απολαύσει ο κόσμος. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν και να πούμε πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Έχουμε στον προγραμματισμό μας να διευρύνουμε τον χώρο στον βαθμό που είναι δυνατόν και να προχωρήσουμε σε ανάλογες προσπάθειες στα Τέμπη. Γενικά θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την τεράστια κληρονομιά προς όφελος των πολιτών».

Εικόνα: onlarissa.gr

eleftheria.gr