Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για το Μετρό στα Δυτικά.


Η εκτιμώμενη αξία είναι στα 15 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, ενώ ανακοινώθηκαν οι προσφορές που θα υποβληθούν, αλλά και το σχέδιο της Αττικό Μετρό για τα Δυτικά

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού των πρόδρομων εργασιών για την επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς τα δυτικά της πόλης προχώρησε η Αττικό Μετρό.

Η εκτιμώμενη συνολική αξία της προκήρυξης «Αρχαιολογικές εργασίες, συμπληρωματικές τοπογραφικές εργασίες και διερεύνηση δικτύων ΟΚΩ της Βορειοδυτικής επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης» με αριθμό αναφοράς RFP-344/18 Α.Σ.77956 ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 24 μηνών και υπάρχει δυνατότητα παράτασης.


Όπως αναφέρεται στη σύντομη περιγραφή της δημοπράτησης, αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, η εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών, των διερευνητικών εργασιών των δικτύων κοινής ωφέλειας, των εργασιών κυκλοφοριακών παρακάμψεων και λοιπών απαιτούμενων εργασιών στους χώρους του Έργου της βορειοδυτικής επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και στον χώρο Επέκτασης του Αμαξοστασίου Πυλαίας, σύμφωνα με το τεύχος της Τεχνικής Περιγραφής, τα λοιπά συμβατικά τεύχη και τα στοιχεία της Μελέτης της Αττικό Μετρό.

Πιο αναλυτικά, επισημαίνεται: «Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε έχοντας ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει τη βορειοδυτική επέκτασή του. Η επέκταση αυτή έχει κυκλική χάραξη που ξεκινά από τον τερματικό σταθμό «Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό» και καταλήγει στον σταθμό «Δημοκρατίας». Η εν λόγω επέκταση έχει μήκος περίπου 11 χλμ και εξυπηρετεί τους δήμους «Αμπελοκήπων-Μενεμένης», «Κορδελιού-Ευόσμου», «Παύλου Μελά» και «Νεάπολης-Συκεών».

» O Διαγωνισμός αφορά στην ανάθεση με συμφωνία πλαίσιο της σύμβασης κατασκευής έργου με τίτλο: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΚΩ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και περαιτέρω στη σύναψη με τον επιλεγέντα Ανάδοχο των επιμέρους συμβάσεων εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών και εργασιών.

» Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, η εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργασιών, Συμπληρωματικών Τοπογραφικών Εργασιών, καθώς και η Διερεύνηση δικτύων Ο.Κ.Ω. για όλο το μήκος της Βορειοδυτικής επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης και της επέκτασης του Αμαξοστασίου Πυλαίας, σύμφωνα με τα τεύχη του Διαγωνισμού».

Η αποσφράγιση των προσφορών που θα υποβληθούν θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, στις 11:00.

Ως εκ τούτου, για τη δυτική Θεσσαλονίκη η Αττικό Μετρό επιλέγει την κατασκευή μίας Ενιαίας Κυκλικής Γραμμής, συνδέοντας τις δύο δυτικές επεκτάσεις, προς Κορδελιό – Εύοσμο και προς Νεάπολη – Σταυρούπολη.

Η Δυτική Επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχει συνολικά 9 σταθμούς, δίδυμες σήραγγες μονής κατεύθυνσης που συνολικά θα διανύουν 22 χλμ (11 χλμ Χ 2) και αναμένεται να εξυπηρετεί μία περιοχή που έχει πληθυσμό άνω των 350.000 κατοίκων και σημαντική οικονομική δραστηριότητα, ενώ μελλοντικά ενδέχεται να διασυνδεθεί με τον Δυτικό Προαστιακό Θεσσαλονίκης του ΟΣΕ.

O εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

life-events.gr