Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Γιάννης Μανιάτης: ζητώ απαντήσεις για το Θριάσιο.

Μιλώντας στην βουλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μεταξύ των άλλων αναφερόμενος στο Θριάσιο είπε: 

"Καταθέτω 3 εμπιστευτικά έγγραφα, για τα οποία έχω ήδη ζητήσει απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση, ελπίζω σήμερα να λάβω.


Στο από 27.12.20018 επείγον – εμπιστευτικό έγγραφο του διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΣΕ, κ. Παναγ. Θεοχάρη προς τον πρωθυπουργό και άλλους υπουργούς, αναφέρεται «..η σύμβαση που υπέγραψε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη ΓΑΙΑΟΣΕ είναι παράνομη και αφαιρεί ιδιοκτησία και δικαιώματα από τον ΟΣΕ και σημειώνει … ότι πέραν της ακυρότητας με το νόμο αυτό προκαλέσατε αθέμιτο ανταγωνισμό και προχωρήσατε σε κατευθείαν παραβίαση των διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων και των κανόνων του ανταγωνισμού… προκαλείται ζημία στη δημόσια περιουσία, περιορίζονται ουσιωδώς και παρεμποδίζονται οι δραστηριότητες του ΟΣΕ, κ.λπ…».
Στο από 28.12.2018 επείγον – εμπιστευτικό έγγραφο του διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθ. Φίλιππο Τσαλίδη, σε απάντηση της προηγούμενης επιστολής και προς τους ίδιους αποδέκτες, τονίζεται ότι αυτά που αναφέρονται στην από 27.12.2018 επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΣΕ, είναι επικίνδυνα και κινδυνεύει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μάλιστα κινδυνεύει όλη η διαδικασία για τη διαγραφή των χρεών του ΟΣΕ.
Στο τρίτο έγγραφο, αυτό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, περιλαμβάνονται 34 ερωτήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για το πώς προχώρησε σ’ αυτή τη σύμβαση για το Θριάσιο. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «… προχωρήσατε σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ήταν μόνο στην ελληνική γλώσσα. Γιατί όχι και σε κάποια άλλη ξένη γλώσσα; Αυτό σημαίνει περιορισμό της διαφάνειας και της διεθνικότητας του διαγωνισμού. … Νοικιάσατε υποδομές σε ανθρώπους που θα κάνουν Logistics – Εφοδιαστική Αλυσίδα, δίνοντάς τους το δικαίωμα να τα υπενοικιάσουν, δηλ. να κάνουν Real Estate, κάτι που δεν ήταν προφανές από το διαγωνισμό…. Γιατί 60 χρόνια η σύμβαση που υπογράψατε; Αυτή η διάρκεια φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη για τέτοιου είδους συμφωνίες… Προχωρήσατε σ’ έναν διαγωνισμό με μια εκτίμηση της αξίας του οικοπέδου του 2006, και ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2018-19. Πού ξέρουμε ότι οι αξίες αυτές είναι αληθείς;"

argolikeseidhseis.gr