Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Το μετρό στη Ραφήνα τα επόμενα χρόνια!!!

Εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει σοβαρές μελέτες για επέκταση του μετρό στα δύο λιμάνια της Ανατολικής Αττικής (Ραφήνα & Λαύριο). Συμπληρωματικά με την επέκταση του μετρό μελετώνται και οδικά έργα. Εξετάζονται όλοι οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης και υλοποίησης των έργων. 

Ιδίως για την Ραφήνα που μάς αφορά και έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα το μετρό και τα οδικά έργα ανοίγουν μεγάλες προοπτικές αναβάθμισης και ξεπεράσματος των προβλημάτων της πόλης και του λιμανιού, καθώς οι προσβάσεις επιβατών, ΙΧ και φορτηγών θα γίνουν πλέον πιο εύκολες και πιο λειτουργικές.

Για την Ραφήνα ο καλύτερος σχεδιασμός είναι να φτάσει το μετρό στο λιμάνι. Κάτι που όλοι αντιλαμβάνονται πως είναι αναγκαίο και το έδειξε το περσινό καλοκαίρι όπου το πρόβλημα συμφόρησης στην πόλη και στο λιμάνι ήταν μεγάλο. Για το θεμα, λοιπόν, αναμένονται εξελίξεις το αμέσως προσεχές διάστημα. 
Δεν χρειάζεται να πούμε πως όσον αφορά την Άνδρο το κοντινότερο προς την Αττική και πιο προικισμένο νησί των Κυκλάδων οι προοπτικές όταν ξεκινήσουν τα έργα θα είναι πάρα πολύ θετικές. 

Πηγή: enandro.gr