Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αττική -Στάσεις εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό.

ΝΕΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι σήμερα η Αττική λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Ο ηλεκτρικός θα έχει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, ενώ οι συρμοί του μετρό θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.


Την απεργία στο μετρό εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), διαμαρτυρόμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε «στη μεθοδευμένη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις απαξίωση των δομών, των υποδομών, την τραγική κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού, υλικών, ανταλλακτικών και αναλωσίμων έρχεται να προστεθεί και η μνημονιακή επιταγή εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων».

Τις κινητοποιήσεις στα Λεωφορεία εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ που αντιδρά στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Τις κινητοποιήσεις στα Τρόλεϊ εξήγγειλε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ που ζητά μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πηγή: efimerida.gr