Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Μειωμένο εισιτήριο για μέσα μεταφοράς του ΟΑΣΑ για τους σπουδαστές ΔΙΕΚ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεσα μαζικης μεταφοραςΑπό τις αρχές Φεβρουαρίου το δικαίωμα μετακίνησης για το σύνολο των 5.846 σπουδαστών των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Αττικής με μειωμένο τύπο κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η Σύμβαση μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του ΟΑΣΑ που διασφαλίζει από τις αρχές Φεβρουαρίου το δικαίωμα μετακίνησης για το σύνολο των 5.846 σπουδαστών των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Αττικής με μειωμένο τύπο κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (Ο.Σ.Υ. και ΣΤΑ.ΣΥ.), δηλαδή στα Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Τραμ και Μετρό με τη χρήση έξυπνης κάρτας.

Σε επιστολή του προς τους σπουδαστές και σπουδάστριες ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης αναφέρεται στις συστηματικές προσπάθειες που κατέβαλε το Υπουργείο Παιδείας ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να εξασφαλιστεί το ποσό των 310.000 ευρώ, που απαιτείται για την κάλυψη δαπάνης για το μειωμένο τύπο κομίστρου.

Ο κ. Μπαξεβανάκης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση του Ο.Α.Σ.Α., το προσωπικό του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και επισημαίνει ότι η επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ).

Επιπλέον, σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 70061/3873/ΦΕΚ 3958/Β/10-11-2017 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) προκειμένου να υπογραφεί αντίστοιχη σύμβαση για τη μετακίνηση των σπουδαστών που φοιτούν στα Δ.ΙΕΚ Θεσσαλονίκης.


Συντάκτης: Αντωνόπουλος Γιώργος
Πηγή: dikaiologitika.gr