Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών "Λαρισαϊκός" για το θέμα με την πλοήγηση αμαξοστοιχιών μεταξύ ΜΑΙ και σταθμού ΑΙΡ.

 Στην ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος αναφέρει:

"Με έκπληξη διαβάσαμε στα site των Μηχανοδηγών το γράμμα που έχετε στείλει στο σωματείο της ΠΕΠΕ και μας ευχαρίστησε η άμεση αντίδραση σας στο πρόβλημα. Θα πρέπει όμως να λάβετε και τα παρακάτω υπόψιν σας για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα:



           Α) Η πλοήγηση δεν σταμάτησε ποτέ να γίνεται από το ΜΑΙ προς τον ΑΙΡ. Η πλοήγηση συνεχιζόταν από το προσωπικό ελιγμών από την παλιά στάση έως τον σταθμό από τους συναδέλφους του σταθμού του ΑΙΡ.
           Β) Η πλοήγηση με βάση τον κανονισμό σε χώρους ελιγμών γίνεται με βήμα πεζού και ο πλοηγός κατευθύνει την σύνθεση πεζός.
           Γ) Θα πρέπει μέχρι να φτιαχτεί η γέφυρα το τμήμα υγιεινής και ασφάλειας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εκδώσει υπηρεσιακό σημείωμα που θα περιγράφει από ποιο σημείο θα έχει ασφαλή πρόσβαση από τον ΜΑΙ στον ΑΙΡ και ανάποδα και να τοποθετήσει και την αντίστοιχη σήμανση  και να φτιαχτεί ο φωτισμός για το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετακινείται στον χώρο.
          Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το σωματείο για την ασφάλεια του χώρου  του ΑΙΡ έχει ξεκινήσει την προσπάθεια του εδώ και έξι μήνες . Σας γνωρίζουμε ότι στον χώρο κινείται προσωπικό  όπως καθαρίστριες, φύλαξης, έκτακτοι μαθητές της ΕΕΣΣΤΥ,    που δεν έχουν την πείρα να προφυλαχτούν και προσπαθούν ανεξέλεγκτα να έχουν πρόσβαση στον σταθμό από το συντομότερο σημείο. Σε εμπλοκή σε συμβάν έχουν τον κίνδυνο να εμπλακούν και οι συνάδελφοι μηχανοδηγοί.
         Θέλουμε να τονίσουμε πάντως ότι  σε κάθε περίπτωση δεν μπαίνει θέμα ανάμεσα στα μέλη μας και στους συναδέλφους μηχανοδηγούς και συστήνουμε σε όποιον έχει πρόθεση να βάλει θέμα κοινωνικού  αυτοματισμού  ανάμεσα στους συναδέλφους ότι  θα μας βρει απέναντι, με όποιες επιπτώσεις και να έχει αυτό. Όλοι οι συνάδελφοι σιδηροδρομικοί είμαστε ένα σώμα και έχουμε μπροστά μας   μεγάλους αγώνες.
         Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας προς τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ και τους επισημαίνετε το πρόβλημα και είμαστε στην διάθεση σας για περισσότερες διευκρινήσεις.
          

ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Σ. "ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ"
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                             ΝΙΚ.ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ                                     ΒΑΣ. ΒΕΛΑΩΡΑΣ