Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Γαλλία: Το Hyperloop ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή του επέκταση.




Η εταιρεία Hyperloop Transportation Technologies είναι έτοιμη για τα εγκαίνια των ευρωπαϊκών της εγκαταστάσεων στην Τουλούζη της Γαλλίας. 
Σύμφωνα με το TechCrunch, η μία από τις δύο εταιρείες που ασχολούνται με τα τρένα υπερ-υψηλών ταχυτήτων Hyperloop ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει τις νέες της εγκαταστάσεις στη Γαλλία, συνολικής έκτασης 3000 τετραγωνικών μέτρων, για τις οποίες φαίνεται ότι προορίζεται ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου των 108 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία από τον Δεκέμβριο. Ο σκοπός της Hyperloop Transportation Technologies είναι να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις αυτές για τη δοκιμή πρωτοτύπων και άλλων εγκαταστάσεων, με προφανή σκοπό της να έχει μία ιδέα για το πώς θα μπορούσε το Hyperloop να βρει γόνιμο έδαφος επέκτασης και στην Ευρώπη.

Εκτός από την επένδυσή της στη Γαλλία, η Hyperloop Transportation Technologies έχει ανακοινώσει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Σλοβακία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας προκειμένου να δημιουργήσει μία σύνδεση μεταξύ της Μπρατισλάβας και του Μπρνο με ένα τρένο Hyperloop. Η Τουλούζη φαίνεται πως είναι για την ΗΤΤ η ιδανική βάση για την κατασκευή και δοκιμή των τρένων Hyperloop που θα ταξιδεύουν πάνω στο ευρωπαϊκό έδαφος. Αξίζει, άλλωστε, να σημειωθεί ότι η Τουλούζη θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα ανάπτυξης της αεροπορικής τεχνολογίας.

Συντάκτης: Νίκος Καϊμακάμης
Πηγή: pestaola.gr