Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κίνα: Τρένο Maglev ετοιμάζουν οι κινέζικοι σιδηρόδρομοι.

Η Κίνα, που φημίζεται τόσο για την σχέση της με την τεχνολογία όσο και για την… αγάπη της για τα τρένα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη καινούργια τεχνολογία.
Στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου υπάρχει το πληρέστερο σιδηροδρομικό δίκτυο παγκοσμίως, με τις γραμμές του να φτάνουν αθροιστικά στα 20.000 χιλιόμετρα.

Πλέον, σε αυτό το δίκτυο θα έρθει να προστεθεί το γρηγορότερο τρένο του κόσμου!

Ενα τρένο τύπου Maglev, το οποίο θα μπορεί να φτάσει έως και τα 600 χιλιόμετρα ανά ώρα. Πώς μπορεί ένα τρένο να πετύχει τόσο μεγάλη ταχύτητα; Χρησιμοποιώντας μαγνητικές δυνάμεις, οι οποίες του επιτρέπουν να «αιωρείται», αποφεύγοντας τις τριβές με το έδαφος. Η τριβή είναι ένας από τους σημαντικότερους επιβραδυντικούς παράγοντες για οποιοδήποτε χερσαίο μέσο. Οχι όμως για ένα τρένο Maglev.


Το νέο «στολίδι» της Κίνας θα πάρει τον τίτλου του «γρηγορότερου τρένου» που άνηκε σε ένα ιαπωνικό μοντέλο που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 589 χιλιομέτρων. Η Κίνα, που συνολικά έχει επενδύσει αστρονομικά ποσά για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, πέρα από τις πληρέστερες γραμμές, σύντομα θα έχει και το γρηγορότερο τρένο.
Σε πρώτο στάδιο οι τεχνικοί θα δημιουργήσουν γραμμές μήκους τριών χιλιομέτρων για να δοκιμαστεί η λειτουργία του νέου τρένου. Αφού γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, τα έργα θα συνεχιστούν.

Η τεχνολογία των τρένων Maglev που πλέον χρησιμοποιείται από την China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC), με χρήση μαγνητικού πεδίου, δεν θα αργήσει να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, φέρνοντας μια νέα εποχή για τις χερσαίες μετακινήσεις και μεταφορές. Ηδη το εξετάζουν κράτη όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.


Πηγή: travelstyle.gr