Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τα εργασιακά στη συνάντηση Μοσκοβισί και Αχτσιόγλου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, που υπογραμμίζουν ότι, σήμερα, υπήρξε σαφέστατη πρόοδος και διεφάνη η δυνατότητα για μία καλή συμφωνία στα εργασιακά.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προσθέτουν δε ότι η ελληνική πλευρά επισήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους ευρωπαϊκούς χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης.

Πηγή: newsbeast.gr