Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Drops of Peace: Μια ξεχωριστή παράσταση στο Πάρκο του ΟΣΕ.

Εντυπωσιασμένοι έφυγαν όσοι το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν στο Πάρκου του ΟΣΕ και παρακολούθησαν την παράσταση Drops of Peace.
Μια παράσταση στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Λίγα λόγια την παράσταση:

Το Drops of Peace είναι μια παράσταση σε εξωτερικό χώρο, που συνδυάζει χορό και προβολές και απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan, Λία Χαράκη και Αποστολία Παπαδαμάκη (Γαλλία-Κύπρος-Ελλάδα) δημιουργούν το Drops of Peace ως απόηχο του Drops of Breath, της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού.
Ένας περίπατος στη φύση, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους ταξίδι, παρακολουθώντας τους χορευτές να συνθέτουν μνήμες που έχουν καταγραφεί μέσα τους από την υποβρύχια εμπειρία τους. Η παράσταση αρχίζει ως παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν ερμηνευτές και κοινό, και μέσα από την εμπειρία της πραγματικής αναζήτησης αποκαλύπτονται μικρές χορογραφικές συνθέσεις. Καθώς η επαφή με τη φύση και το περιβάλλον βαθαίνει, κοινό και ερμηνευτές μετέχουν από κοινού σε ένα παιχνίδι αισθήσεων, εικόνων και κινήσεων.
Το Drops of Peace, μια πολυαισθητηριακή παράσταση, δημιουργείται κάθε φορά ειδικά για τον εξωτερικό χώρο που επιλέγεται. Συμμετέχουν δύο έλληνες χορευτές, τρεις γάλλοι χορευτές, μια κύπρια χορεύτρια και ένα παιδί.
Η ομάδα Quasi Stellar της Αποστολίας Παπαδαμάκη είναι από τις πιο δραστήριες και πολυσχιδείς ελληνικές ομάδες χορού. Ύστερα από μακροχρόνια πορεία καλλιτεχνικής διερεύνησης, η χορογράφος έχει στραφεί στη δημιουργία έργων σε εξωτερικό ή εσωτερικό περιβάλλον, που αποτελούν ιδιαίτερες εμπειρίες για το κοινό, με έμφαση στις συνεργασίες.Το Drops of Peace αποτελεί μέρος του καινοτόμου project πολλαπλών δράσεων «Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of the Mediterranean), που επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Ορίζοντας 2020)*, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ, για την περίοδο Ιανουάριος 2015- Μάιος 2016.
Διάρκεια: 60΄

Σύλληψη / Χορογραφία: Sophie Bulbulyan, Λία Χαράκη, Αποστολία Παπαδαμάκη
Πρωτότυπη μουσική & Σχεδιασμός ήχου: Τρύφων Κουτσουρέλης
Σχεδιασμός προβολών: Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος
Υποβρύχια φιλμογραφία: Αναστάσης Αγάθος
Εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτικό πλαίσιο: Θεοδώρα Αυγουλίδου
Διευθυντής παραγωγής: Μανώλης Σάρδης
Χορεύουν: Ειρήνη Κουρούβανη, Αντώνης Στρούζας, Thierry Maboang, Ombline Noyer, Michée Quenum, Raymond Siopathis, Aymeric Fournier

Πηγή: .tharrosnews.gr