Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πως θα κινείται τελικά το Hyperloop;

  Το Hyperloop θα κινείται με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 1200 χλμ/ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα συνδέει τις δύο μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ σε περίπου 30 λεπτά. Όπως είπε ο Μασκ στη συνέντευξη, το Hyperloop θα μπορεί να μεταφέρει όχι μόνο ανθρώπους αλλά και φορτία, ακόμη και αυτοκίνητα.
  Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το κόστος για την κατασκευή του πρώτου τρένου και των υποδομών για τη «γραμμή» Λος Αντζελες-Σαν Φρανσίσκο θα αγγίξει τα 6 δισ. δολάρια. Ο Μασκ υποστηρίζει οτι το εισιτήριο για ένα επιβάτη του Hyperloop θα είναι αρκετά φτηνό και δεν θα ξεπερνάει τα 20 δολάρια.
  Είπε επίσης ότι οι επιβάτες δεν θα περιμένουν σχεδόν καθόλου στους σταθμούς επιβίβασης αφού τα βαγόνια θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινούν για τον προορισμό τους κάθε 30 δευτερόλεπτα. Σημείωσε παράλληλα ότι για να έχει τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα το Hyperloop δεν πρέπει να καλύπτει αποστάσεις μεγαλύτερες των 1500 χλμ.
  Στο εσωτερικό του αγωγού ένας ηλεκτρικός υπερσυμπιεστής που θα τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια θα συμπιέζει τον αέρα από το ρύγχος και θα τον μεταφέρει στα πέδιλα και την καμπίνα. Μαγνήτες πάνω στα πέδιλα μαζί με έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό θα δίνουν την αρχική ώθηση στο συρμό, ενώ επαναπροωθητικές μηχανές θα το διατηρούν εν κινήσει.
 Σύμφωνα με τον ίδιο τον Musk, το Hyperloop θα είναι ασφαλέστερο, ταχύτερο, φθηνότερο, πιο άνετο, απρόσβλητο από τις καιρικές συνθήκες, ενεργειακά αυτόνομο, ανθεκτικό στους σεισμούς και δεν θα παρεμποδίζει την κίνηση άλλων μέσων μεταφοράς σε σύγκριση με τα συμβατικά τραίνα.

Πηγή: econews.gr