Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πάτρα: Σε 3 χρόνια θα σφυρίξει το σύγχρονο τρένο - Σχέδια επέκτασης του προαστιακού από Ψαθόπυργο έως Κ. Αχαΐα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Αχαιού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλου το σύγχρονο τρένο θα φτάσει στην Πάτρα, στο τέλος του 2016, αρχές του 2017. Ο κ. Σπηλιόπουλος επισκέφθηκε τα μέτωπα στα οποία θα εξελιχθεί η εργολαβία από τη Ροδοδάφνη έως τον Ψαθόπυργο.


Σε αυτό το τμήμα περιλαμβάνεται η μεγάλη διπλή σήραγγα της Παναγοπούλας, μήκους 5.2000 μέτρων και είναι ένα δύσκολο αλλά απαραίτητο έργο για να ολοκληρωθεί το σύγχρονο ηλεκτρικό δίκτυο που θα αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες, είπε ο κ. Σπηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι η απόσταση Αθήνα - Πάτρα θα γίνεται σε δύο ώρες.

Επίσης ανέφερε ότι δημοπρατείται ως το τέλος του χρόνου το τμήμα Ψαθόπυργος Πάτρα.

Ως τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο θα δημοπρατηθεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ κι ένα έργο - "σκούπα" για να συμπληρωθούν όλες οι ελλείψεις στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη, καθώς υπήρξαν δύο εργολαβίες της Μηχανικής που διαλύθηκαν.



Εκτίμησε δε ότι στη διάρκεια των τριών χρόνων που θα εκτελούνται οι εργασίες, θα είναι πολλές οι θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν πολλά εισοδήματα και θα τονωθεί η οικονομική κατάσταση της Αχαΐας.

Το έργο είναι ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα και οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες.

Ως προς την πολυαναμενόμενη επέκταση του Προαστιακού της Πάτρας από τον Ψαθόπυργο μέχρι την Κάτω Αχαΐα, η οποία ακόμα έχει μείνει στα λόγια, ο κ. Σπηλιόπουλος τονίζει ότι Δήμο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ βρίσκονται σε συνεργασία για την επέκταση, ενώ για τη σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου, θα ανατεθεί μελέτη για τη γραμμή Πάτρας - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας και σε αυτό το κομμάτι θα ενταχθεί μια σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου, σύμφωνα με τον. Κ. Σπηλιόπουλο.

Την ίδια ώρα αναζητείται λύση για την Πάτρα , προκειμένου το σύγχρονο τρένο να φτάσει κι εκεί, δεδομένου ότι η υπογειοποίηση που είχε προταθεί δεν φαίνεται να προχωρά λόγω υψηλού κόστους. Προσπαθούμε να βρούμε λύση λέει ο Κώστας Σπηλιόπουλος τονίζοντας ότι η διέλευση από την Πάτρα είναι δεδομένη.
xespao.gr