Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ισπανία: Με 190 χλμ. έτρεχε το τρένο που εκτροχιάστηκε

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Ελ Παΐς, ο ένας από τους μηχανοδηγούς του συρμού επιβεβαίωσε πως αυτός έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ στο τμήμα της γραμμής όπου εκινείτο επιτρεπόταν ταχύτητα έως και 80 χ.α.ώ..


«Ελπίζω να μην υπήρξαν νεκροί διότι θα το φέρω πάντοτε στη συνείδησή μου», δήλωσε από τον θάλαμο των μηχανοδηγών ο ένας από αυτούς κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του, μέσω ασυρμάτου, με τον σταθμό, λίγο μετά την καταστροφή, το μέγεθος της οποίας αγνοούσε ακόμη.
Πριν τον εκτροχιασμό, ο μηχανοδηγός είχε αναφέρει πως εκινείτο με 190 χ.α.ώ., λίγο κατόπιν πως έτρεχε με 200, ενώ λίγο προτού φθάσει στη στροφή όπου συνέβη το δυστύχημα δήλωνε πως είχε κόψει πάλι στα 190 χ.α.ώ., γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες.
«Είμαστε άνθρωποι! Είμαστε άνθρωποι!», φώναζε σύμφωνα με την Ελ Παΐς ο μηχανοδηγός λίγο μετά το δυστύχημα, εγκλωβισμένος μέσα στον θάλαμό του και παραπονούμενος για έναν οξύ πόνο στον ώμο και τα πλευρά του.
Αμερικανοί και Βρετανοί βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών από τον εκτροχιασμό του σιδηροδρομικού συρμού υψηλής ταχύτητας έξω από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Γαλικίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη Μαδρίτη.
«Επί του παρόντος συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με το δυστύχημα και ήλθαμε σ' επαφή με τις οικογένειες ορισμένων Αμερικανών πολιτών», τόνισε ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας Λουίς Μορένο, σε γραπτή του ανακοίνωση στον ιστότοπο της πρεσβείας.
Εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας πρόσθεσε πως είναι σε γνώση του ότι έχει τραυματιστεί ένας Βρετανός πολίτης, όμως δεν θέλησε να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Newsbomb.gr