Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Αποκατάσταση λειτουργίας της γραμμής του Οδοντωτού



Τις απογευματινές ώρες της 20ης Ιανουαρίου 2013 σημειώθηκε κατολίσθηση στην χιλιομετρική θέση 7+700 της διαδρομής του οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού-Καλαβρύτων λόγο των καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στα ορεινά του Νομού μας, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια του Οδοντωτού. Η μεταφορά των επιβατών – τουριστών από τους σταθμούς Διακοπτού και Καλαβρύτων έγινε με λεωφορεία στους αντίστοιχους προορισμούς.

Την 21η Ιανουαρίου συνεργεία του ΟΣΕ μεταφέρθηκαν στο σημείο (με ειδικό συρμό) για να αποκαταστήσουν την λειτουργία της γραμμής. Όλη την ημέρα χρειάστηκαν τα συνεργεία για να μπορέσουν να θέσουν σε λειτουργία την γραμμή.
Τελικά επαναλειτούργησε η γραμμή του Οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων σήμερα 23 Ιανουαρίου 2013.
Μετά το πρόσφατο συμβάν γεννούνται ερωτήματα ως προς τον ΟΣΕ, επειδή το συγκεκριμένο τμήμα (γραμμή Οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων ) δεν ανήκει πλέον ως προς την συντήρηση του στην αρμοδιότητα της Πάτρας αλλά της Αθήνας, αναφέρει το Kalavrytanews.com και ο Αλέξης Λεχουρίτης.
Πως είναι δυνατόν σιδηροδρομικό δίκτυο του Νομού Αχαιάς να ανήκει στην αρμοδιότητα (συντήρησης) στην Αθήνα, την στιγμή που απέχει από την Πάτρα 40 χιλιόμετρα και από την Αθήνα 200 χιλιόμετρα;
Γιατί αφού υπάρχει τμήμα (προσωπικό) γραμμής στην Πάτρα, χρησιμοποιείτε προσωπικό από την Αθήνα;
Ο ΟΣΕ θα πρέπει να επανεξετάσει την περίπτωση συντήρησης της γραμμής του Οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων, καθώς θα πρέπει να γίνεται άμεση επέμβαση σε ανάλογες περιπτώσεις, ακόμα και σε ποιο δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες που απαιτούν τακτικό έλεγχο της γραμμής.
Bestnews.gr