Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ρωσία. Tο τρένο των γιατρών


Το μεγάλο του ταξίδι στις απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας ξεκίνησε το τρένο «Θεραπευτής Ματβέι Μούτροφ». Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία των ρωσικών σιδηροδρόμων.

Το πρόβλημα της ποιοτικής βοήθειας για τους ασθενείς των απομακρυσμένων περιοχών της Ρωσίας είναι γνωστό από πολύ παλιά, ίσως και πριν από την παρουσία των Ρώσων  στη Σιβηρία. Ακόμα, και όταν όλη η χώρα συνδέθηκε με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο στις αρχές του  20ου αιώνα το συγκεκριμένο ζήτημα δεν λύθηκε. Ύστερα από 100 χρόνια  οι ρωσικοί σιδηροδρόμοι ξεκίνησαν σήμερα μια  νέα πρωτοβουλία – την κινούμενη κλινική. 

Στις επόμενες δύο βδομάδες ο «Θεραπευτής Ματβέι Μούτροφ» θα επισκεφτεί 12 σταθμούς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα στην αμαξοστοιχία-κλινική θα απευθυνθούν εκατοντάδες άτομα, τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στη σωστή ιατρική περίθαλψη. Για να παρέχουν την καλύτερη βοήθεια στους ασθενούς, οι γιατροί-ταξιδιώτες θα έχουν την δυνατότητα να συνδέονται μέσω  δορυφορικού ιντερνετ με τις καλύτερες κλινικές της Ρωσίας. Το εγχείρημα αυτό, αναμένεται το επόμενο διάστημα να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.
«Η Ρωσία Τώρα»