Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Βίντεο από την υποδοχή του τρένου στην Καλαμάτα

Με τη Φιλαρμονική να παιανίζει υποδέχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας το τρένο με τους φίλους του σιδηροδρόμου που μπήκε στο σταθμό της πόλης γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο εκδρομής που οργάνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η προσπάθεια αυτή, είπε ο σύμβουλος διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λευτέρης Μαρούσης -που επέβαινε στον συρμό, μαζί άλλους 70 εκδρομείς, φίλους του σιδηροδρόμου κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από τη Γερμανία και την Αυστρία- έχει στόχο να διατηρήσει ενεργή τη γραμμή της Πελοποννήσου μέσα από τουριστικά δρομολόγια, ενώ ο επίσης επιβαίνων στο τρένο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας Σπύρος Νικολόπουλος ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να γίνονται τέτοιες εκδρομές τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
Παρόντες στην υποδοχή, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης -επικεφαλής στο συνδυασμό της ελάσσονος μειοψηφίας-, η αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας Πόλα Κούλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμων Μεσσηνίας Κώστας Τριαντάφυλλος και μέλη του συλλόγου, αλλά και αρκετός κόσμος.
Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, τον συρμό ''υποδέχθηκε'' μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 5.30 το απόγευμα, δίπλα στις γραμμές, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική λίγο πριν περάσει το τρένο.
Ο συρμός, που αποτελείται από δύο μηχανές Alco, τρεις σκευοφόρους κι ένα επιβατηγό βαγόνι, ξεκίνησε από την Τρίπολη στις 11 το πρωί του Σαββάτου, έκανε 2ωρη στάση στους Χράνους για φαγητό -όπου παρέστη και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας-, μία ακόμα στο Ζευγολατιό για καφέ στο καφενείο δίπλα από το σταθμό και μπήκε στο σταθμό της Καλαμάτας γύρω στις 6 το απόγευμα.

Μετά από διανυκτέρευση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, το τρένο αναχωρεί στις 9 το πρωί της Κυριακής για Καλό Νερό - Κυπαρισσία, όπου και θα γίνει στάση για καφέ, και το μεσημέρι θα καταλήξει στο Κατάκολο, όπου έχει προγραμματιστεί τραπέζι. Το απόγευμα θα επιστρέψει στον Πύργο και κατόπιν οι εκδρομείς θα φύγουν με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Αθήνα


www.eleftheriaonline.gr

«Σ.Ν» Άντε και στην Φλώρινα τώρα