Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πάτρα. Ο Προαστιακός στα φόρτε του. Λαοθάλασσα λόγω φθηνού εισιτηρίου

Λαοθάλασσα… Αυτή την εικόνα παρουσίασε ο προαστιακός της Πάτρας κατά τη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, καθώς για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ο σιδηροδρομικός φορέας δρομολόγησε τριπλή σύνθεση βαγονιών. Σταμάτησε ο Δήμος Πατρέων την κατασκευή στάσης στην Αγυιά μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την χωροθέτησή της.
Η χαμηλή τιμή (1,40 ευρώ) για τη μετακίνηση σε οικονομικά δύσκολες εποχές έχει δώσει φτερά στον προαστιακό, που επιβεβαιώνει ότι είναι το δημοφιλέστερο μέσο μαζικής μεταφοράς το φετινό καλοκαίρι. Περίπου 80.000 επιβάτες μετακινούνται με τον προαστιακό κάθε μήνα.
Την περασμένη Παρασκευή ο προαστιακός είχε σε κάθε δρομολόγιο από 100 έως 150 επιβάτες από την στάση του Αγίου Βασιλείου με κατεύθυνση την Πάτρα μέχρι αργά το απόγευμα (19.00). Ανάλογη ήταν η εικόνα και στον Καστελλόκαμπο. Οπως μετέφεραν στην «Π», κάποια στιγμή ο τριπλός συρμός έφτασε στο σημείο να μεταφέρει περί τους 600 επιβάτες! Εντύπωση προκάλεσε στους χρήστες του μέσου ότι κατέβαιναν επιβάτες στην στάση της «Παναχαϊκής» και στον σταθμό της Αγίου Νικολάου, αλλά το τρένο εξακολουθούσε να δείχνει γεμάτο.
Προσπάθεια εξυπηρέτησης του κοινού έγινε και από το Αστικό ΚΤΕΛ στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Ο φορέας είχε δρομολογήσει κλιματιζόμενα λεωφορεία με προορισμό το Ρίο, το Ακταίο και τον Αγιο Βασίλειο.
 
pelop.gr