Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, συγκεντρωθήκαμε οι σιδηροδρομικοί του Βόλου (εργαζόμενοι, μεταταγμένοι , έφεδροι και συνταξιούχοι) με σκοπό να συζητήσουμε δημοκρατικά για τα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο μας αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Η πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση των δοσίλογων και τους ξένους επιτηρητές, έχουν φέρει όλους τους εργαζομένους σε πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική θέση.
Ήδη έχουν χαθεί στη δίνη της αναδιάρθρωσης , ότι με αγώνες και θυσίες είχαν κατακτηθεί ως εργατικά δικαιώματα.

Η επόμενες κινήσεις τους είναι το νέο πολυνομοσχέδιο, η νέα δανειακή σύμβαση, ένα νέο μνημόνιο, ακόμα πιο απάνθρωπο από το προηγούμενο, που θα αποτελειώσει ότι έχει απομείνει όρθιο.
Στόχος τους δεν είναι μόνο τα οικονομικά των εργαζομένων, το σπιτάκι και το κτήμα. Στόχος είναι το ηθικό των Ελλήνων, η οικογενειακή και κοινωνική συνοχή. Θέλουν να μας στερήσουν το χαμόγελο, το χωρατό και το Ελληνικό φιλότιμο.
Εμείς όμως γνωρίζουμε, πως η λέξη και η έννοια «φιλότιμο» δεν υπάρχει σε καμιά άλλη γλώσσα της γης, πέραν της Ελληνικής.
Εδώ μπαίνει το βασικό δίλλημα: Θα αφήσουμε όλα αυτά τα κοράκια(ξένα και ντόπια) και τους δοσίλογους της κυβέρνησης, της βουλής και του συνδικαλισμού του σαλονιού να μας τα πάρουν και να τα εξαφανίσουν σε κάποιο χρηματιστήριο σε Ευρώπη και Αμερική ή θα δράσουμε;
Οι σιδηροδρομικοί, κατασυκοφαντηθήκαμε ανελέητα απ’ όλα και με όλα τα μέσα. Όμως δεν το βάζουμε κάτω. Θα επιδιώξουμε να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις των χορτασμένων με ομόλογα και καταθέσεις στην Ελβετία.
Οργανώνουμε τη σκέψη μας και τη μετατρέπουμε σε συντονισμό δράσης.
Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς και όλους γενικά τους εργαζόμενους που πλήττονται από την πολιτική αυτή, να ξεκινήσουν συγκεντρώσεις και να πάρουν πρωτοβουλίες , ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα τροχοπέδησης από ανθρώπους που νομίζουν ότι ατομικά θα σωθούν, κρατώντας σφιχτά τις συνδικαλιστικές καρέκλες, μένοντας μακριά από τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στις άλλες ΔΕΚΟ, στις δημόσιες υπηρεσίες, σε οικοδομές, εργοστάσια, χωράφια, να ξεκινήσουν τέτοιες διαδικασίες.
Η απόφασή μας πρέπει να είναι μία: Να φύγουν οι δοσίλογοι των κομμάτων, των κυβερνόντων μαζί με τους υπόλοιπους τζογαδόρους των ντόπιων και ξένων τραπεζών.

-Θέλουμε ανθρώπους που θα έχουν την Ελλάδα ελεύθερη και τον Ελληνικό λαό αφέντη στον τόπο του.
-Θέλουμε την δουλειά μας και δουλειές για όλο τον κόσμο.
-Θέλουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.
-Θέλουμε να παραμείνουμε περήφανοι.


- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ –
(Εργαζόμενοι, μεταταγμένοι, έφεδροι, συνταξιούχοι)