Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις κ. Ραγκούση

Σε μια προσπάθεια να θέσει τους πολίτες απέναντι στους εργαζομένους στις συγκοινωνίες, αλλά και να επιρρίψει ευθύνες στον προκάτοχό του, ο Γιάννης Ραγκούσης με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τεράστια ελλείμματα στις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ. «Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
ειδικά τη στιγμή που οι συνδικαλιστές επιδιώκουν μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού να πιέσουν τις διοικήσεις των οργανισμών και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές εξυγίανσης των εταιρειών αυτών» επισημαίνει ο υπουργός Μεταφορών και συνεχίζει: «Συνολικά η λειτουργία των εταιρειών δημόσιας συγκοινωνίας για το 2011 θα στοιχίσει στον Ελληνα πολίτη 249 εκατομμύρια ο όμιλος ΟΑΣΑ και 191 εκατομμύρια ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα ποσά αυτά είναι μεγαλύτερα των προϋπολογισθέντων για το 2011 και περιλαμβάνουν μεγαλύτερα ελλείμματα κατά περίπου 150 εκατομμύρια. Επιπλέον πρέπει όλοι να γνωρίζουν την τραγική αλήθεια, διότι, όπως είναι επόμενο, σε κάποιες ΔΕΚΟ ΜΜΜ τίθεται πλέον θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον».
Αυτό που παρέλειψε φυσικά ο υπουργός Μεταφορών είναι ότι αφ' ενός δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τα ελλείμματα και αφ' ετέρου ότι ήδη οι συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ -όπως υποστηρίζουν ακόμα και οι διοικήσεις τους- έχουν προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές μέσω χιλιάδων μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων. «Ξέχασε» επίσης και την προβληματική λειτουργία του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου πριν από λίγες μέρες λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς και την καθημερινή ταλαιπωρία των επιβατών που περιμένουν μισάωρα αντί για δεκάλεπτα στις στάσεις.