Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ «ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ» ΜΙΣΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥΣ «ΑΓΩΝΕΣ» Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Με «απόφαση» του Προεδρείου της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-Σ ΔΑΚΕ) έγινε την Τετάρτη το πρωί 14/9/2011 «κατάληψη» μισής μέρας του πεζοδρομίου των κεντρικών γραφείων του ΟΣΕ στην Καρόλου και το μεσημέρι ακολούθησε «ανοιχτή» συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για την «εργασιακή εφεδρεία». Δυστυχώς για μια ακόμα φορά, όπως αποδεικνύουν τα ίδια τα γεγονότα, οι κινήσεις του προεδρείου και κατ’ επέκταση της ΠΟΣ δεν είχαν ως στόχο την οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των σκληρότερων ίσως μετά την κρίση του 29-34 αντεργατικών μέτρων, αλλά το μπλοκάρισμα κάθε ίχνους σκέψης με ανατρεπτικό περιεχόμενο και κάθε δράσης που θα ξεφεύγει από τη συναινετική «διαδρομή» του διαλόγου .
Η «κατάληψη» ή μάλλον για να ακριβολογούμε η συνάθροιση στο πεζοδρόμιο της Καρόλου και η διεξαγωγή της συνεδρίασης την ίδια μέρα και ώρα στο χώρο, στον οποίο είχαμε ορίσει συνέλευση των εργαζομένων του κτηρίου, έκαναν φανερές τις σκοπιμότητες της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και επιβεβαίωσαν σε συνδυασμό με την κατάπτυστη τελική της απόφαση τις παραπάνω τραγικές μας εκτιμήσεις.Η απόφαση της ΠΟΣ, όταν φυσικά έμεινε μόνη της, να αντικαταστήσει τις προτάσεις αρκετών συναδέλφων για οργάνωση με αποφάσεις συνελεύσεων ενιαίων μαζικών πολιτικών αγώνων ανατροπής της βάρβαρης μετωπικής αντεργατικής καταιγίδας με την περιγραφή της «διαδρομής ενός αόριστου αγώνα» που θα εξαντλείται σε «διάλογο» με τον υπουργό από τον οποίο θα απαιτήσει και μάλιστα με κάθε δυναμικό τρόπο «την εξαίρεση του ΟΣΕ » από το μέτρο της «εργασιακής εφεδρείας» δεν εκφράζει απλώς την αποστροφή της στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και την ολοκληρωτική της πρόσδεσή στο άρμα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, αλλά και την επίσημη δήλωσή της να συναινέσει μέσω της ηττημένης συντεχνιακής γραμμής στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η φασιστική (επειδή έχει καταλύσει στην ουσία κάθε έννοια δημοκρατικού θεσμού) και υπόδουλη στην τρόικα κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, που οδηγεί με τη στήριξη της φιλελεύθερης Ν.Δ, του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ και της νεοφιλελεύθερης ΔΗ.ΣΥ (Ντόρας) τη χώρα στην καταστροφή και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση πρέπει άμεσα με μαζικούς αγώνες να ανατραπεί.
Έχουμε χρέος απέναντι στις παλιότερες γενιές που έδωσαν τις δικές τους σημαντικές μάχες, στους εαυτούς μας που βιώνουμε την καταστροφή και στη νέα γενιά που της λένε ότι θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες να αντισταθούμε στην επερχόμενη αντεργατική λαίλαπα και οργανώσουμε μαζικούς αγώνες ανατροπής.
Δεν εγκλωβιζόμαστε στις μανούβρες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ούτε πειθαρχούμε σε αποφάσεις που στην επικεφαλίδα τους γράφουν ξεπούλημα των αγώνων. Συνεχίζουμε με ανεξάρτητο πρόγραμμα δράσεων παλεύοντας για :
1. Την οργάνωση συνελεύσεων σε κάθε χώρο δουλειάς και εκλογή επιτροπών αγώνα που θα έχουν ως κεντρικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οποιοσδήποτε άλλος στόχος σε αυτή τη φάση, θα προσφέρει και άλλη πίστωση χρόνου στην αυταρχική κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος.
2.Την ανάληψη πρωτοβουλιών συντονισμού των αγώνων με τους εργαζόμενους των άλλων ΔΕΚΟ, που απειλούνται με απολύσεις, καθώς επίσης και όλων των εργαζομένων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που σύντομα έρχεται και η δική τους σειρά.
3.Την ανατροπή της γραφειοκρατικής αντιδημοκρατικής λειτουργίας και συντεχνιακής δομής της ΠΟΣ με τη διάλυση των σωματείων σφραγίδων και την ίδρυση μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ η δράση του οποίου θα καθορίζεται από τις αποφάσεις των συνελεύσεων των εργαζομένων .
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΑΤΤΙΚΗΣ