Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

24ωρη απεργία αύριο στον ΟΣΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καταδικάζει την επίθεση της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που επιδιώκει να ρίξει στην ανεργία με απολύσεις ή με τη λεγόμενη «εργασιακή εφεδρεία» χιλιάδες εργαζόμενους και να οδηγήσει σε συρρίκνωση τις ΔΕΚΟ σε εφαρμογή των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πακέτου της Τρόικα.
Στο σιδηρόδρομο, που ήδη από το 2010 έχει αποχωρήσει το 45% και πλέον του υπηρετούντος προσωπικού και έχουν μειωθεί κατά 30% οι αποδοχές του, με τις μεθοδεύσεις αυτές θα μείνουν χωρίς δουλειά μερικές εκατοντάδες ακόμα εργαζόμενοι και ταυτόχρονα ο σιδηρόδρομος θα σταματήσει να λειτουργεί στη χώρα μας.
Στις συνθήκες αυτές ο αγώνας για την αποτροπή αυτών των σχεδίων και για την υπεράσπιση του βασικού και στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος, του δικαιώματος στην εργασία, είναι υποχρέωση κάθε εργαζόμενου, κάθε Έλληνα πολίτη.
Η Π.Ο.Σ. για τους παραπάνω λόγους και για την ακύρωση των σχεδίων για απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία του εναπομείναντος προσωπικού όλου του Ομίλου ΟΣΕ κηρύσσει αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Σεπτεμβρίου 2011, 24ωρη απεργία και από ώρα 00.00’ έως 24.00’ όλου του προσωπικού που απασχολείται στον ΟΣΕ Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλη τη χώρα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.