Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αναστέλλεται από την Κυριακή η κυκλοφορία των διεθνών αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ

Μεγάλες αλλαγές στα δρομολογία επιφέρει το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ

Μεγάλες τροποποιήσεις επέρχονται από την Κυριακή στα δρομολόγια του ΟΣΕ, κυρίως σε δρομολόγια της βόρειας Ελλάδας. Αναστέλλεται, επίσης, μέχρι νεωτέρας, η κυκλοφορία όλων των Διεθνών αμαξοστοιχιών. Μικρές αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Λιοσίων - Κιάτου.
Ειδικότερα, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων, επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και από την ίδια ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και αντιστρόφως.
Επίσης δρομολογούνται δύο ζεύγη εκδρομικών αμαξοστοιχιών μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Άρνισσας και αντιστρόφως, τα οποία, σε συνδυασμό με λεωφορεία στο σταθμό της Άρνισσας, θα εξυπηρετούν εκδρομείς προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.
Στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και από την ίδια ώρα και ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων.

Το νέο πλέγμα δρομολογίων αποτελείται από δύο ζεύγη:

- Το IC 90/91 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 07:24 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο 604 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) και από Δίκαια ώρα 16:26 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο IC75 από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα).
- Το 610/611 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 15:48 και από Δίκαια ώρα 05:19.
Τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου παραμένουν ως έχουν, με μόνη διαφοροποίηση την 8λεπτη αύξηση, για τεχνικούς λόγους, του χρόνου διαδρομής τους στο τμήμα γραμμής Λιοσίων - Κιάτου.
Κατόπιν τούτου διαφοροποιούνται οι αναχωρήσεις και αφίξεις στους σταθμούς μεταξύ Θριασίου/Ασπρόπυργου - Κιάτου και προς τις δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα από Άνω Λιόσια για Κιάτο, το τρένο θα αναχωρεί κάθε ΧΧ:22 ενώ από Κιάτο η αναχώρηση θα γίνεται κάθε ΧΧ:40.
* Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα στη Φλώρινα μαθητές σχολείων της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ